Metro en ANP
Metro en ANP Tech 2 apr 2018 / 12:19 uur

Zuckerberg: paar jaar nodig voor problemen Facebook

Facebook ligt de afgelopen tijd flink onder vuur vanwege het gebrek aan privacy van gebruikers. Oprichter Mark Zuckerberg laat maandag weten dat hij verwacht het probleem rondom privacy binnen een aantal jaar op te lossen. Zuckerberg zei dit in een interview met nieuwssite Vox.

Rake klappen

„Ik denk dat ons uit dit gat kunnen graven, maar dat zal wel een paar jaar duren. Ik zou graag willen dat we deze zaken in drie of zes maanden kunnen oplossen, maar ik denk dat de realiteit is dat dit gewoon langere tijd nodig heeft”, aldus Zuckerberg.

Facebook is in grote verlegenheid gebracht door het misbruik van informatie van tientallen miljoenen gebruikers op de beurs kreeg het bedrijf daardoor rake klappen.

Eenvoudiger

Inmiddels heeft Facebook al stappen aangekondigd om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo heeft Facebook de privacy-instellingen op zijn platformen beter zichtbaar gemaakt. Ook is het gebruikers eenvoudiger gemaakt om gegevens te wissen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zuckerberg: paar jaar nodig voor problemen Facebook
Sluiten