Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 9 apr 2018 / 11:29 uur

‘iPhones bevatten over drie jaar gesture control’

Om bijvoorbeeld het geluid van de speakers zachter te zetten, heb je straks nog maar een simpele handbeweging nodig. Dat is althans het plan van Apple. Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van gesture control (besturen met bewegingen in plaats van aanrakingen).

Maximaal drie jaar

Deze functie zou geïmplementeerd moeten worden op toekomstig modellen van de iPhone. Volgens verschillende bronnen zou gesture control over maximaal drie jaar uitgerold kunnen worden.

Volgens Tuong Nguyen, hoofdanalist bij het informatie en technologie onderzoeksbureau Gartner, kan een dergelijke toevoeging de gebruikerservaring enorm veranderen. „Het opent een paraplu aan nieuwe mogelijkheden”, zegt hij tegenover TechNewsWorld.

„Gesture control gaat veel verder dan dat je gewoon een belletje negeert met een handbeweging", vervolgt Nguyen. „Heel veel systemen zullen in de komende jaren met toepassingen komen, net zoals met artificial intelligence, augmented reality enzovoorts."

Gebogen

Ook gaat de techgigant voor een gebogen scherm. Dat kennen we al van de Samsung S9 en de S9+ en in mindere mate van de iPhone X. Apple wil echter nog een stapje verder gaan door bij de toekomstige modellen het scherm van onder tot boven in een boog te laten lopen in plaats van over de breedte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhones bevatten over drie jaar gesture control’
Sluiten