Daisy Heyer
Daisy Heyer Sport 9 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Kans op 11 jaar celstraf voor vechter Conor McGregor

De Ierse vechter Conor McGregor heeft zichzelf flink in de problemen gebracht. Afgelopen week gooide de woeste vechter een steekkarretje tegen een bus met andere vechters aan, omdat hij kwaad was op de Russische MMA-vechter Khabib Nurmagomedov. Laatstgenoemde werd zaterdag gekroond tot lichtgewichtkampioen van de UFC.

Steekkarretje

McGregor wilde donderdag verhaal halen bij Nurmagomedov, die eerder die week een trainingsmaatje van hem had belaagd. In zijn woede gooide hij een steekkarretje tegen de bus, waarmee hij een aantal andere vechters verwondde. Ook gooide McGregor woest met dranghekken en duwde hij meermalen beveiligers van zich af. Beelden van het incident zijn op YouTube verschenen.

https://www.youtube.com/watch?v=O_qHiqmz_4Q

Op borgtocht vrij

De politie ging meteen op zoek naar The Notorious, zoals zijn bijnaam luidt. McGregor besloot zichzelf donderdagavond laat aan te geven. Vrijdag werd hij op borgtocht vrijgelaten voor een klein bedragje van 40.000 euro, maar daar wordt het niet bij gelaten. Hij wordt beschuldigd van mishandeling en crimineel gedrag en moet zich 14 juni voor de rechter verantwoorden. Volgens de wetten in de staat New York kan hem dat een celstraf van elf jaar opleveren, meldt The Mirror.

McGregor zelf heeft voor het eerst iets van zichzelf laten horen sinds het incident: hij plaatste een tweet met daarin een foto van hem met een bid-emoji. Wat hij hier precies mee bedoelde is onduidelijk, binnen een half uur was de foto weer verwijderd. Daarnaast heeft hij nog niet gereageerd op wat er nou precies gebeurd is op de parkeerplaats en waarom hij dit deed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.