Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 12 apr 2018 / 16:29 uur

Hyves nieuw leven in geblazen met 2.0-versie

Je kon er op wachten en het is uiteindelijk het uit Enschede afkomstige bedrijfje GoalGorilla de partij die toesloeg. Het komt met een parodie op de site Hyves. Parodie, omdat het niet de TMG-versie is. Maar toch hebben de Overijsselaars inmiddels serieuze plannen.

Vijftig groepen

„Er zijn al zo’n 50 groepen, van glitterplaatjes tot kattenfoto’s”, vertelt ontwikkelaar Taco Potze tegenover TC Tubantia. „Wij denken dat mensen op lokaal niveau behoefte hebben in hun eigen taal met elkaar praten. Die behoefte is er altijd wel geweest, maar nooit meer vervuld sinds Hyves stopte in 2013. Het hoeft er dan niet eens zo gelikt uit te zien als Facebook.”

Hoewel het aanvankelijk meer een grapje was, wil Potze nu toch met de rechteneigenaar van Hyves TMG contact opnemen om te kijken wat voor mogelijkheden er zijn.

GoalGorilla wil in ieder geval niet Facebook achterna. „Wij doen niet aan algoritmes, reclames of data-opslag. We hebben niet eens een businessmodel. Wat ik wel kan zeggen is dat onze site honderd procent veilig is."

Headbangende banaan

Verder moet er nog een ding gemaakt worden, want Potze had een belofte gedaan. „Ik had beloofd die banaan na te bouwen bij 1.000 aanmeldingen. Daar ligt vooralsnog onze belangrijkste prioriteit. Daarna zien we wel waar dit eindigt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hyves nieuw leven in geblazen met 2.0-versie
Sluiten