Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 25 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit kan je verwachten van de game Hogwarts Mystery

Het grote wachten voor vele Harry Potter-fans is de release van de smartphonegame Wizards Unite. Niantic neemt na Pokémon ook de populaire tovenaarsserie onder handen. Echter is Warner Bros (samen met Jam City) iedereen te snel af en presenteert het woensdag het spel Hogwarts Mystery.

Geen Harry, Ron en Hermelien

Dat Warner Bros het zelf ontwikkeld heeft, zorgt direct voor een groot verschil met het spel dat we later dit jaar gaan verwachten. De game bevat namelijk geen Augmented Reality, zoals we dat kennen van Pokémon GO. Iets waar Ninantic wel weer mee bezig is en wat – waarschijnlijk – ook de reden is dat Wizards Unite zolang op zich laat wachten.

Tot nu toe klinkt het vooral als een negatieve opsomming van wat Hogwarts Mystery te bieden heeft, maar ergens is dit juist wel tof. Je gaat Zweinstein namelijk verkennen in de jaren ’80, toen de drie grote helden uit de Harry Potter-franchise nog niet eens geboren waren. Er zitten wel zat van bekende karakters in de game verwerkt, zoals Perkamentus, Hagrid, professoren Sneep en Anderling en diverse andere Zweinstein-coryfeeën. Cool feitje: hierbij zijn de stemmen van zes de acteurs uit de filmserie ingezet. Als het goed is lopen verder ook studenten Bill Wemel (de oudste broer van Ron) en Nymphadora Tops door de gangen.

Jij in Zweinstein

Je kiest dus geen personage, maar je kan ‘als jezelf’ door Zweinstein slenteren. Je bepaalt of je toebehoort aan Zwadderich, Huffelpuf, Ravenklauw of Griffoendor en dan begint het spel pas echt. Je volgt lessen, leert spreuken, creëert toverdranken, maakt vrienden en vijanden en op basis daarvan beleef je avonturen. Als het goed is, beleef je andere dingen dan een vriend die compleet andere keuzes maakt dan jij. Het kan dus lonen om als je het spel een keer hebt uitgespeeld, een restart te doen op zoek naar andere avonturen.

Voor zover bekend zal de game gratis speelbaar zijn, al is het niet uit te sluiten dat er advertenties inzitten of dat je credits kan kopen, die het spelen van de game net wat makkelijker maken. Hij verschijnt zowel op iPhone als Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit kan je verwachten van de game Hogwarts Mystery
Sluiten