Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 12 apr 2018 / 14:44 uur

‘De Playstation 5 komt op z’n vroegst pas 2020 uit’

Slecht nieuws voor de fans van Playstation. De nieuwe versie van de console – de Playstation 5 – komt pas in 2020 uit. Dit terwijl de verwachting was dat de spelcomputer dit jaar of anders in 2019 al op de markt zou komen.

Weten van niets

Twee ontwikkelaars van Sony zeggen tegen Kotaku dat het inmiddels onwaarschijnlijk is dat de Playstation 5 komend jaar al te koop is. Daarmee hebben ze meer informatie dan enkele andere ontwikkelaars, die zelfs nog niets zeggen te weten van de nieuwste versie. Kortom, dat zijn geen positieve tekenen voor de mensen die hoopten op een snelle aankondiging.

Overigens komt het uitbrengen van de Playstation 5 in 2020 overeen met het patroon ervoor. De Playstation 4 (2013) kwam immers ook zeven jaar na de ‘3’ uit. Daarvoor zat er steeds zes jaar tussen de reguliere edities.

Weinig ruimte

Bovendien is de nood voor een nieuwe Playstation niet heel hoog, zo claimen verschillende experts. Door een paar goede updates, zoals mogelijkheden met de beeldkwaliteit 4K, is er met de huidige stand van zaken op het technische gebied minder ruimte voor de ‘5’ om te vernieuwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘De Playstation 5 komt op z’n vroegst pas 2020 uit’
Sluiten