Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 12 mrt 2018 / 11:00 uur

Twitter blokkeert jattend ‘grappenkartel’

Is het je wel eens overkomen dat je een goede grap hebt bedacht en vervolgens gepost op social media, waarna een ander account er zonder bronvermelding mee aan de haal ging? Goed nieuws, want op Twitter mag dat niet meer.

Paar miljoen volgers

Het social medium heeft volgens BuzzFeed accounts die zich enkel bezighielden met het stelen van andermans grappen in de ban gedaan. Het gaat bijvoorbeeld om @Dory, @GirlPosts, @SoDamnTrue, @reiatabie, @commonwhitegirl en @teenagernotes. Accounts met soms wel een paar miljoen volgers.

https://twitter.com/angeIicHOE/status/972336401864945664

De accounts maakten zich niet alleen schuldig aan het stelen van grappen, maar ook aan ‘tweetdecken’. Dit houdt in dat de accounts in exclusieve Tweetdeck-groepen elkaars berichten continu besloten te retweeten en te liken om zo kunstmatige populariteit te creëren.

Spam

Dit valt volgens de regels van Twitter onder spam, waarop een maximale straf staat van het permanent blokkeren van de desbetreffende accounts.

Eerder wijzigde Twitter de opties binnen Tweetdeck al, waardoor het niet langer mogelijk is om met een druk op de knop een tweet massaal te verspreiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter blokkeert jattend ‘grappenkartel’
Sluiten