Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 1 mrt 2018 / 14:41 uur

One small step for internet: De maan krijgt 4G

Vodafone gaat een 4g-netwerk opzetten op de maan. Dat doet de mobiele provider onder meer om ervoor te zorgen dat er hd-video vanaf de maan gestreamd kan worden.

Nokia is door Vodafone gekozen als partner van het project, meldt de Finse fabrikant op zijn website. Het superlichte netwerkstation dat Nokia maakt (met een gewicht van minder dan één kilogram) moet het basisstation in Berlijn verbinden met de twee Audi-auto’s die op de maan worden losgelaten. Deze gaan onder meer op zoek naar de maanlander van de Apollo 17-missie van december 1972.

Duurzaam

Het project is onderdeel van een missie van het Duitse PTScientists. De directeur en oprichter van PTScientists, Robert Böhme, noemt dit project de eerste stap naar ‘duurzame verkenning van het zonnestelsel’.

Ook Vodafone en Nokia benadrukken het belang van het project. Volgens de twee bedrijven zorgt het voor een eerste stap op weg naar een definitieve communicatie-infrastructuur op de maan voor maanmissies in de toekomst.

De 4g-verbinding op de maan moet in 2019 online zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
One small step for internet: De maan krijgt 4G
Sluiten