Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 23 mrt 2018 / 13:00 uur

Nederland wint eerste e-interland aller tijden

Het ‘Nederlands elftal’ heeft de eerste e-interland aller tijden gewonnen. In aanloop naar de wedstrijd van vrijdag tussen Nederland en Engeland speelden ook twee afgevaardigde FIFA-spelers namens hun land een potje. De Nederlander Ali Riza Aygün won met 2-1 van de Engelsman Shaun Springette.

De spelers zijn allebei door hun voetbalbond geselecteerd om hun land te vertegenwoordigen. Ali Riza Aygün, die in de e-divisie de clubkleuren van PSV verdedigt, stond deze winter bovenaan in de Nederlandse competitie. Daarom werd hij geselecteerd.

‘Echte’ selecties

In de e-divisie mogen spelers hun eigen spelers kiezen en kan Cristiano Ronaldo dus bijvoorbeeld bij PSV of Ajax spelen. Dat was bij de interland anders: Aygün en Springette hadden alleen de ‘echte’ selecties van hun nationale elftallen tot hun beschikking. Aangezien de spelers van Engeland een hogere beoordeling in FIFA 18 hebben, besloten de bonden de spelers op gelijke sterkte te zetten, om zo de wedstrijd alleen van vaardigheid te laten afhangen.

In de wedstrijd speelden de twee FIFA-spelers twee helften van zes minuten. In die tijd wisten Wout Weghorst en Steven Berghuis treffers te maken voor Oranje. Namens The Three Lions deed Tottenham-speler Dele Alli een duit in het zakje.

Het is nog niet bekend of er in de toekomst ook internationale e-toernooien, zoals EK’s of WK’s, georganiseerd zullen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland wint eerste e-interland aller tijden
Sluiten