Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Tech 4 mrt 2018 / 13:19 uur

Apple brengt goedkopere Macbook Air op de markt

Goed nieuws voor fans van de computers van Apple. Ben jij fan van de producten, maar bevinden deze zich iets boven jouw budget? Volgens geruchten komt het bedrijf binnenkort met een goedkopere versie van de Macbook Air.

Goedkopere laptops

Dit heeft de gewoonlijk betrouwbare analist Ming-Chi Kuo laten weten. Ook website 9to5Mac schrijft dat Apple in het tweede kwartaal een flink in prijs gezakte MacBook Air op de markt zal brengen.

Volgens Kuo is het doel van Apple om het aantal verscheepte Macbooks met 10 tot 15 procent te verhogen. De 13 inch MacBook Air is een van de goedkopere laptops in het assortiment van Apple. In Nederland is de laptop te koop vanaf 1097 euro.

Nauwelijks updates

Volgens NU.nl heeft de Macbook Air de afgelopen jaren nauwelijks updates gekregen. Tot afgelopen zomer toen de Macbook Air een nieuwe Intel-processor kreeg. De vormgeving van de laptop is echter sinds 2010 niet meer gewijzigd. Het zou tevens de laatste laptop zijn zonder retina-scherm, een scherm waarbij volgens Apple losse pixels vanaf een bepaalde afstand niet meer te onderscheiden zijn.

Het is vooralsnog niet bekend of Apple met een nieuw product op de markt komt, of dat de prijs van de al bestaande MacBook Air in prijs wordt verlaagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple brengt goedkopere Macbook Air op de markt
Sluiten