Redactie Metro
Redactie Metro Tech 1 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Mario Kart komt naar smartphone

Bijna iedereen heeft het wel eens gespeeld: Mario Kart. Voor de fans van de klassieke game van Nintendo is er goed nieuws: de game komt naar je smartphone. Dat heeft Nintendo aangekondigd via Twitter.

Release

De release van de app Mario Kart Tour staat gepland voor het volgende fiscale jaar. Dat betekent dat de game op zijn vroegst in april 2018 en op z’n laatst in maart 2019 verkrijgbaar is. Verder zijn er geen details over de game naar buiten gebracht.

Verder heeft Nintendo officieel bekendgemaakt dat er een speelfilm van Super Mario komt. Het bedrijf werkt daarvoor samen met filmstudio Illumination Entertainment, dat eerder werkte aan de Minions-film. De film zal worden uitgebracht door Universal Pictures. Wanneer je de film in de bioscoop kunt zien is nog niet bekend.

Woensdag bracht Nintendo al naar buiten dat de Nintendo Switch 14,86 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Daarnaast werd de game Mario Kart 8 Deluxe ongeveer half zo vaak verkocht.

Meer Nintendo-games?

Mogelijk komen er nog meer Nintendo-games naar de smartphone. In 2017 verschenen al Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en Animal Crossing, Pocket Camp en de social app Miitomo op de telefoon. Die laatste verdwijnt overigens ook alweer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.