Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 4 jan 2018 / 11:59 uur

5 toffe games die we in 2018 kunnen verwachten

Natuurlijk zijn er een paar releases waar je elk jaar wel op kan rekenen, denk alleen al FIFA dat elk jaar zo eind september weer verschijnt met een nieuwe editie. Maar er deze niet jaarlijks verschijnende games kun je in 2018 ook verwachten.

Far Cry 5

Op Assassin’s Creed Origins liet Ubisoft zich afgelopen najaar alweer van zijn beste kant zien en dus liggen de verwachting voor Far Cry 5 enorm hoog. De first person shooter is uitgebreid ten opzichte van vorige delen. Je bent niet meer gebonden aan één karakter, maar kan zelf bepalen of je man of vrouw bent, hoe je eruit ziet en wat voor kleding je draagt. De grootste vernieuwing is echter dat het spel niet meer op een exotische locatie plaatsvindt, maar ‘gewoon’ in de Verenigde Staten, een dorpje in de staat Montana. De realistische weergave van de Amerikaanse gemeenschap met bewapende rednecks en alles erop en eraan, zorgde bij de eerste bekendmaking voor de nodige boze reacties vanuit de VS. Men startte zelfs een petitie, waarin geopperd werd om sekteleider Joseph Seed op beeld te vervangen door een moslimleider of om de hele setting naar Canada te verplaatsen. Ubisoft heeft hier uiteraard geen boodschap aan, waardoor de release bij voorbaat al berucht is.

Verwachte release: 27 maart 2018

Kingdom Hearts III

Het beste van twee werelden. In Kingdom Hearts komen de figuren van Disney en Square Enix samen. Dus Woody van Toy Story, Donald Duck, Riku en Sora gaan lekker met elkaar op pad. Sora geldt in de game als het hoofdpersonage en moet samen met zijn Disney en Square Enix-vrienden uiteindelijk Master Xehanorts kwade plannen stoppen. Onderweg kom je langs verschillende locaties die je kan kennen uit verschillende Disney-films, zoals de beroemde slaapkamer van Andy uit de Toy Story-serie.

Verwachte release: datum nog onbekend

Red Dead Redemption 2

De makers van Grand Theft Auto hebben met Red Dead Redemption een nieuwe goede reeks te pakken, want na Red Dead Revolver en het bijzonder succesvolle Red Dead Redemption kunnen we dit jaar Red Dead Redemption 2 verwachten. De game werd al meer dan een jaar geleden aangekondigd, maar lijkt nu dan echt in aantocht. Ook deze vindt in de meer uitgestreken gebieden van de Verenigde Staten plaats, maar dan gaat het hier wel om de wereld zoals die een goede eeuw geleden was. De trailer maakt alweer duidelijk dat we heerlijke graphics kunnen verwachten.

Verwachte release: lente 2018

A Way Out

Als we het dan toch over graphics hebben, dan mogen we A Way Out niet overslaan. Dat is misschien wel de game die de hoogste standaard op dat gebied zet. Maar wat het spel eigenlijk specialer maakt, is dat het een heuse co-op-only is. Je kan het spel niet spelen zonder een partner. Waar je bij voorganger Brothers: A Tale of Two Sons nog beide personages kon besturen met beide joysticks op één controller, zul je voor A Way Out dus echt een vriend moeten strikken. Overigens kan je het online met elkaar spelen en hoef je niet bij elkaar op de bank te zitten. Daarbij krijgt elke koper een zogenaamde Friend Pass, zodat maar een van de twee de game daadwerkelijk hoeft aan te schaffen. Vincent en Leo zijn de twee op elkaar aangewezen personen, die hun vrijheid moeten zien te verdienen door uit de gevangenis te ontsnapping. De samenwerking tussen de twee karakters is hierbij cruciaal. A Way Out heeft al bij al veel weg van Prision Break.

Verwachte release: 23 maart 2018

Monster Energy Supercross

Een racegame mag natuurlijk niet ontbreken. In de spellen ligt de nadruk vaak op auto’s, maar met Monster Energy Supercross kan je ook in de huid kruipen van Jeffrey Herlings. De motorcrossgame ziet er goed uit, al kan je je wel afvragen of het niet allemaal iets te snel gaat en er te weinig ‘tegenkrachten’ zijn, aangezien je dit keer door de modder rijdt. Toch is het een racegame die net even wat anders werkt dan de auto’s en dat maakt hem uniek en extra leuk. Bovendien zit de carrièremodus ook aardig in elkaar.

Verwachte release: 13 februari 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 toffe games die we in 2018 kunnen verwachten
Sluiten