Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 20 dec 2017 / 21:20 uur

Waarom Apple oude iPhones langzamer maakt

Uit een aantal benchmarktests bleek eerder dat een oude iPhone significant sneller wordt als je er een nieuwe accu inzet. Apple zweeg tot voor kort over de resultaten, maar nu hebben ze onthuld waarom iPhones met een oude accu langzamer zijn.

Apple heeft nu namelijk bekend dat het in bepaalde gevallen een grens stelt aan hoe veel energie een processor in een iPhone mag gebruiken. Dat begrenst de prestaties van het toestel.

Apple zegt echter niet dat het bedrijf de bedoeling heeft om oudere iPhones langzamer te maken. De functie is namelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat iPhones niet zomaar uitvallen.

Beste ervaring

Tegenover Business Insider vertelt Apple: „Ons doel is om klanten de beste ervaring te bezorgen. Daar horen ook algemene prestaties en het verlengen van de levensduur van de apparaten bij. Lithium-ion-batterijen zijn minder goed in staat om piekprestaties te leveren als het koud is, ze nog weinig energie over hebben of als ze ouder worden. Daardoor kan de telefoon onverwachts afsluiten om de componenten te beschermen.”

„Vorig jaar rolden we een functie voor de iPhone 6, 6s en SE uit om de pieken minder heftig te maken als het toestel anders zou uitvallen. Met iOS 11.2 (de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Apple red.) hebben we deze functie ook voor de iPhone 7 geïntroduceerd en we willen in de toekomst ook andere apparaten deze functie geven", sluit het meest waardevolle bedrijf ter wereld af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom Apple oude iPhones langzamer maakt
Sluiten