Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 25 dec 2017 / 11:44 uur

Gaat de vingerafdrukscanner in 2018 op de schop?

Velen van ons zijn gewend om onze telefoon te ontgrendelen met onze vingerafdruk. Sommige telefoons hebben hem op de voorkant, sommige op de achterkant. Maar nu lijkt OnePlus het met de OnePlus 6 over een compleet andere boeg te gooien.

De Chinese fabrikant zou volgens een anonieme bron van GizmoChina namelijk bij zijn volgende toestel de vingerafdrukscanner achter het scherm willen plaatsen. Daardoor zou je je vinger niet meer speciaal op een scanner hoeven te leggen voor dat je op je scherm aan de slag kan.

Eindelijk?

De vingerafdrukscanner achter het scherm is al langere tijd een gewilde functie. Naar verluidt wilde Samsung de functie ook al in zijn Galaxy S8 implementeren. De technologie was er destijds echter nog niet klaar voor.

Inmiddels lijkt die situatie echter veranderd. Fabrikant Qualcomm toonde eind juni al een werkende vingerafdrukscanner achter een smartphonescherm.

De OnePlus 6 zou voor de rest onder meer beschikken over de Snapdragon 845-chipset, die volgend jaar waarschijnlijk door meer vlaggenschepen gebruikt zal worden. De OnePlus 6 moet volgens de anonieme bron volgend jaar in maart uitkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaat de vingerafdrukscanner in 2018 op de schop?
Sluiten