Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 27 nov 2017 / 09:00 uur

Huawei dist Samsung en Apple in nieuwe commercials

Samsung, Apple en Huawei zijn de drie grootste smartphonemerken ter wereld. Dat levert uiteraard aardig wat concurrentie op. En dat het Huawei menens is, laat het Chinese bedrijf in nieuwe reclames zien.

In de reclames beweert Huawei namelijk dat zijn nieuwe Mate 10 Pro beter is dan andere smartphones. En daarbij doet het bedrijf weinig subtiele verwijzingen naar concurrenten Samsung en Apple.

Vergelijking

Met name concurrent Samsung krijgt het zwaar te verduren in de nieuwe filmpjes. Twee van de commercials laten een hippe jongere zien die gebruikmaakt van zowel de Galaxy S8, het vlaggenschip van Samsung, als de nieuwe Mate 10 Pro van Huawei.

De eerste klacht is dat de batterijduur van de Galaxy S8 te kort zou zijn. Daardoor moet de jongere in de video continu werken met onhandige opladers en grote powerbanks, met alle gevolgen van dien.

https://www.youtube.com/watch?v=MkLTTPh5q6U

Betere camera, betere prestaties

In de andere video’s worden andere aspecten van de concurrenten neergesabeld ten faveure van de eigen nieuwe telefoon. In een filmpje worden bijvoorbeeld grappen gemaakt over hoeveel beter de cameramodule van de Huawei Mate 10 Pro zou zijn in vergelijking met de rest van de markt, zoals dus bijvoorbeeld de S8 van Samsung.

https://www.youtube.com/watch?v=G7EDoF87x4A

Ook de prestaties van de concurrerende smartphones worden op de hak genomen. De Huawei Mate 10 Pro zou door zijn nieuwe Kirin 970-chipset niet haperen, in tegenstelling tot andere smartphones, als we Huawei mogen geloven.

https://www.youtube.com/watch?v=kasios1nyyo

Reageer op artikel:
Huawei dist Samsung en Apple in nieuwe commercials
Sluiten