Anke Horstman
Anke Horstman Tech 7 nov 2017 / 07:55 uur

Eindelijk: braingame die wél leuk is

In de App Store zijn nogal wat ‘brain games’ te vinden, apps die beloven je brein te verbeteren. Toch viel Peak mij een tijdje geleden op toen ik het tegenkwam en dus heb ik het gedownload. Daar heb ik nu zeker geen spijt van, want ik voltooi nog steeds dagelijks mijn portie braintraining voor die dag.

Normaal krijg ik altijd een kriebelgevoel van apps die willen dat je het dagelijks speelt, maar bij Peak vond ik het gelijk een leuk idee. Als student train ik mijn brein al op dagelijkse basis, maar dat is voornamelijk op Informatiekunde gericht. Deze app daagt verschillende delen van je hersenen uit. Daarbij train je onder andere je geheugen, concentratie, probleemoplossend denken, mentale behendigheid, taal, coördinatie en beheersing van emoties.

Je voortgang en behaalde scores van elk onderdeel houdt Peak bij en zo krijg je elke dag een overzicht hoe je er voor die dag voorstaat. Dus na een maand zie je ook of je ook echt vooruit gegaan bent. Niets leukers voor een informatie-nerd zoals ik natuurlijk.

Wat Peak onderscheidt, is dat de spelletjes gewoon écht leuk zijn om te spelen. Nee, ik krijg niet betaald voor deze boodschap, haha. Wel als tip voor jou! Na anderhalve maand ben ik ze nog steeds niet zat en elke dag gemotiveerd om een nog betere score te halen. Natuurlijk heb ik favorieten en minder favorieten, maar de spelletjes zijn ontzettend goed uitgewerkt. Zo goed dat je ze eigenlijk onbeperkt wil spelen en daar komt het nadeel van de app om de hoek kijken…

De Pro-versie van Peak

Als je altijd de spelletjes wil kunnen spelen, moet je betalen voor de app. En niet zo weinig ook, wel 3 euro per maand. Hoe leuk ik Peak ook vind, voor mij echt te veel geld voor een appje. Maar dan kun je wel alle spellen spelen. In de gratis versie is namelijk de helft ongeveer maar beschikbaar, dus staan er voor die 3 euro wel 20 extra spellen op je te wachten. Die je dus onbeperkt kunt spelen. Ook houdt Peak dan de voortgang van je hersenen nauwkeuriger bij.

Ben je benieuwd geworden naar Peak? Download hem dan zelf ook! Beschikbaar in de App Store en Google Play.

Dit artikel werd geschreven door TechGirl-redactrice Hilde Jongeling.

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk: braingame die wél leuk is
Sluiten