Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 11 sep 2017 / 10:05 uur

Drie handige privacy features voor jouw iPhone

De nieuwe iPhone, hij komt eraan! Wanneer? Daarover horen we waarschijnlijk dinsdag meer. En welke features daar precies bijzitten, dat is ook nog even afwachten, maar er gaan geruchten dat het Touch ID wordt vervangen door een gezichtsherkenningsmodus. Een nu al veel besproken toevoeging, terwijl het alles behalve officieel is. Apple staat sowieso al bekend om zijn uitgebreide privacyfeatures. Hieronder drie handig trucs waarvan je mogelijk nog niet wist dat ze op je iPhone stonden.

1.Blokkeer cookies

Bijna elke website wil tegenwoordig – al dan niet ongevraagd – cookies kwijt op je device. Dit is volgens hen om je site vooral sneller te laten lopen, maar nagenoeg altijd halen ze persoonlijke gegevens van je telefoon af, zoals je naam en (e-mail)adres. Op een hele simpele manier is dat te voorkomen. Ga via Instellingen naar Safari en bijna helemaal onderin vind je dan de optie Blokkeer cookies onder het kopje Privacy en Beveiliging. Hier kan je kiezen in welke mate je de cookies wil bannen. Direct eronder zit trouwens ook de opties om als je cookies te verwijderen.

2. Veelbezochte locaties

Leuk het gebruiken van Google Maps om je weg te vinden, maar daardoor staat wel je GPS aan en weet je iPhone precies waar je bent en ook op welke locaties je het vaakst komt. Dit wordt netjes bijgehouden, dus je eigen huis, dat van je ouders, je beste vrienden en je werk staan allemaal opgeslagen als de veelbezochte locaties. Heel onhandig mocht je iPhone in verkeerde handen vallen. Dit kan je uitzetten via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem (helemaal onderaan) > Veel bezochte locaties en daar kan je optie ook weer uitzetten. Vergeet overigens niet de geschiedenis te wissen, anders heeft een dief alsnog zo de gegevens te pakken.

3. Wachtwoorden niet automatisch opslaan

Nog erger voor wanneer je je iPhone kwijtraakt, veel sites de neiging hebben om je wachtwoorden, inlog en zelfs creditcardgegevens op te slaan, zodat je die niet meer hoeft in te vullen. Dat scheelt je natuurlijk veel tijd, maar het is niet handig mocht je je telefoon verliezen. Ga via Instellingen naar Safari naar Invullen en vink Namen en wachtwoorden en Creditcards uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie handige privacy features voor jouw iPhone
Sluiten