Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Tech 28 mei 2017 / 16:10 uur

5 apps die je veiligheid op straat vergroten

Als je s’nachts alleen naar huis wandelt of fiets, kan het zijn dat je je misschien niet helemaal veilig voelt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg apps en gadgets die ons leven een stukje makkelijker maken. Metro heeft de vijf beste gadgets op een rij gezet, waardoor jij je de volgende keer een stuk meer op je gemak voelt als je alleen door een donkere straat loopt.

1. Defender

Dit is een soort pepperspray, maar dan in een digitaal jasje. Een bedrijf in Californië heeft deze gadget genaamd Defender 24/7 ontwikkeld. Het apparaatje kun je via bluetooth aan je telefoon koppelen. Zodra je een beetje ‘spray’ spuit wordt er ook direct een foto gemaakt van een mogelijke aanvaller, de foto wordt samen met je locatie naar hulpdiensten gestuurd.

2. Safer

Op het eerste gezicht lijkt deze gadget op een mooie ketting. Naast dat een mooi juweel is, bevat het sieraad ook alle nummers van politie en andere hulpdiensten. Als je er op drukt, wordt er gelijk een noodnummer gebeld en wordt je locatie meegestuurd.

3. Dokiwatch

Dit horloge is vooral handig voor jonge kinderen, zodat hun ouders onbezorgd thuis kunnen blijven. Met het horloge kun je videobellen, sms’en, je locatie versturen en met een druk op de knop schakel je een noodnummer in.

4. Companion

Deze app is vooral heel handig als je alleen over straat loopt. Vrienden of familie kunnen via de app en met behulp van GPS precies zien waar en hoe je loopt en ook met deze app kun je in geval van nood direct hulp inschakelen.

5. Safetrek
Met deze app hoef je eigenlijk vrij weinig te doen. Als je in een onveilige situatie bent moet je de app openen en je duim op de button houden, mocht er iets gebeuren dan laat je je duim los en wordt de politie gebeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 apps die je veiligheid op straat vergroten
Sluiten