Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Tech 8 feb 2017 / 12:45 uur

Overal in EU toegang tot volledig Netflix-aanbod

‘Kijk series en films wanneer je wilt, waar je wilt’, daar staat Netflix om bekend. Het ‘waar’-gedeelte was tot nu toe echter wat beperkt, aangezien je in het buitenland niet het gehele aanbod kon bekijken. Daar gaat binnen afzienbare tijd verandering in komen.

Vanaf 2018 kunnen abonnees van streamingdiensten als Netflix en Spotify overal in de EU het eigen aanbod bekijken of beluisteren. Dat zijn het Europees Parlement, de Europese lidstaten en de Europese Commissie dinsdag overeengekomen.

„Wie thuis een abonnement heeft op zijn lievelingsseries, muziek en sportevenementen, kan die nu ook op reis in heel Europa bekijken en beluisteren”, aldus Eurocommissaris Andrus Ansip. Met deze maatregel wordt een einde gemaakt aan het zogenaamde ‘geoblocking’, waarbij consumenten op basis van hun locatie geen toegang krijgen tot de content van een website.

Eén Europese digitale markt

Het wegnemen van belemmeringen voor onlinemedia-abonnementen is deel van het Digital Single Market-plan van de Europese Commissie. In 2015 werd een strategie gepresenteerd om barrières op het internet weg te nemen. Drie pijlers staan hierbij centraal: betere toegang tot digitale goederen en diensten voor consumenten en bedrijven, gunstige en gelijke voorwaarden voor digitale netwerken en innovatieve diensten en een maximaal groeipotentieel voor de digitale economie. „Consumenten moeten de beste aanbiedingen kunnen krijgen en bedrijven moeten een zo breed mogelijke markt kunnen bereiken – waar in Europa ze zich ook bevinden”, stelt commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.

Roaming

Eind vorig jaar wist de Europese Commissie winst te boeken met het afschaffen van extra roamingkosten in het buitenland. Europeanen kunnen vanaf 15 juni 2017 onbeperkt mobiel bellen, sms’en en internetten in andere EU-landen zonder dat telecombedrijven hier extra kosten voor mogen vragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overal in EU toegang tot volledig Netflix-aanbod
Sluiten