Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Tech 31 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk: je kunt nu inzoomen op Instagram

Instagram blijft maar vernieuwen, sinds vandaag kun je namelijk ook inzoomen op foto’s. Al die keren dat je nieuwsgierig was naar een detail dat je net niet kon zien, zijn verleden tijd. Als je twee vingers op de foto zet en uit elkaar schuift, zoomt de foto zover als jij wilt in.

Het duurde vijf jaar, maar de basisfunctie is eindelijk beschikbaar. Hij heet heel simpel: Zoom. Waarom het hiervoor nog niet mogelijk was, is niet duidelijk. Eerder moesten iPhone-gebruikers de instellingen wijzigen om te zoomen, nu kan het gewoon met de app zelf.

Veranderingen

„Het afgelopen half jaar hebben we heel wat spannende veranderingen doorgevoerd in de app. Van een nieuw icoon tot langere video’s en natuurlijk Instagram Stories”, schrijft het bedrijf. „Terwijl er dingen veranderen, blijven we ons op de belangrijkste delen van de app focussen.”

Helaas is het inzoomen alleen nog mogelijk voor Apple-gebruikers. Android-gebruikers moeten nog even geduld hebben, voor hen is het zoomen over een paar weken mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.