Esther Zandberg
Esther Zandberg Tech 8 jul 2016 / 12:52 uur

Tieners verdacht van cyberaanval op school

Twee jongens van 15 en 16 worden ervan verdacht meerdere malen een DDoS-aanval te hebben gepleegd op hun school. De twee zitten op een middelbare school in Amstelveen.

Een DDos-aanval, (distributed) Denial of Service, is bedoeld om een digitaal systeem tot overbelasting te brengen. Dat kan door massaal diensten van een site of netwerk te gebruiken door het sturen van grote hoeveelheden mails, of met veel bezoekers tegelijk een pagina te bezoeken. Voor een school kan dit grote problemen veroorzaken, omdat scholen vaak afhankelijk zijn van hun digitale netwerk. Zo konden door de aanvallen proefwerken niet doorgaan en konden leerlingen niet gebruikmaken van het schoolnetwerk.

De twee tieners worden nu verdacht van het uitvoeren van de aanvallen. Zij zijn door de politie opgepakt en verhoord, zo schrijft het ANP. Na deze verhoren zijn ze weer vrijgelaten. Op dit moment zijn ze in afwachting van het vonnis van de officier van justitie, die zal beslissen of de tieners voor de rechtbank zullen moeten verschijnen.

Het Cybercrimeteam van de Dienst Regionale Recherche in Amsterdam stelde een onderzoek in dat leidde naar de twee verdachten. Bij de jongens zijn computers en mobiele telefoons in beslag genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tieners verdacht van cyberaanval op school
Sluiten