Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Tech 22 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Mark Zuckerberg plakt z’n eigen webcam af

Dat Facebook het niet zo nauw neemt met de privacy van haar gebruikers is algemeen bekend. Des te opvallender is het dat de opperbaas van Facebook, Mark Zuckerberg, juist wél veel waarde hecht aan zijn eigen privacy en daarom zijn webcam afplakt.

Zuckerberg ging ludiek op de foto omdat er wat te vieren viel op het hoofdkantoor van Facebook: Instagram – dat in 2012 voor 1 miljard werd overgenomen door Facebook – heeft 500 miljoen maandelijkse gebruikers. Dus vond Zuckerberg het tijd voor een ludieke foto:

Grappige foto natuurlijk, maar op social media ging het al snel over wat er op de achtergrond te zien was. De laptop op de achtergrond is namelijk helemaal afgeplakt: zowel de camera als de microfooningang is bedekt met een stukje tape. Eigen privacy is voor Zuckerberg dus een stukje belangrijker dan de privacy van de ruim 1,5 miljard gebruikers van Facebook.

Het Amerikaanse Gizmodo is er zo goed als zeker van dat de afgeplakte laptop van Zuckerberg zelf is. In een Facebook live-video van bijna een jaar geleden zat de Facebookbaas namelijk op precies dezelfde plek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.