Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Good vibes 22 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Egeltje brengt zichzelf in benarde positie

Een egeltje kwam dinsdagavond in een behoorlijk benarde positie terecht toen de pechvogel op zoek was naar voedsel. Het dier zat klem in een buis die een paar centimeter boven de grond uit stak, maar werd uiteindelijk door medewerkers van de dierenambulance bevrijd.

Het beestje zat klem in een buis bij een kerk in het plaatsje Aalten, dichtbij de Duitse grens. Het lukte de egel niet om zelfstandig uit de buis te komen, waarop de dierenambulance in actie kwam.

Medewerkers van de dierenambulance wisten de egel te bevrijden / Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk.
Medewerkers van de dierenambulance wisten de egel te bevrijden / Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk.

Voedsel maakt blind

De egel is waarschijnlijk in de buis terecht gekomen tijdens de zoektocht naar voedsel. Als egels op zoek gaan naar eten, volgen ze namelijk enkel hun neus. Dat vertelt de Egelopvang Den Haag aan het AD: „Wanneer egels voedsel ruiken, dan is dat het enige waar ze nog aan denken. Ze beseffen dan niet meer of een plek te krap is, of gevaarlijk.”

Egels kunnen niet achteruit lopen, dus wanneer het beest vast zit in een buis kan het er ook niet meer uit komen. De medewerkers van de dierenambulance hebben het dier uit de buis gehaald en gekeken of de egel nog ergens verwondingen had. Toen dat niet zo was, kon het dier zijn weg weer vervolgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.