Puck Roest
Puck Roest Tech 15 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Half miljoen 75-plussers hebben geen internet

Bijna de helft van de 75-plussers in Nederland heeft geen internetaansluiting of een mobiele telefoon. Het gaat om 46 procent van de 1,2 miljoen mensen boven de 75 jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Voor het onderzoek werden 600 kinderen en kleinkinderen ondervraagd over het telecombezit en -gedrag van hun (groot)ouders. Het overgrote deel van de 75-plussers met een mobiele telefoon, heeft een eenvoudig toestel. In een kwart van de gevallen gaat het om een smartphone.

Lees ook: 9 op 10 mensen gebruikt dagelijks internet

Tablet is populair

Ouderen gebruiken veel liever een tablet in plaats een smartphone. Zo heeft 26 procent van alle 75-plussers in Nederland een tablet in huis. Dat is twee keer zoveel als het aandeel senioren met een smartphone (13 procent). Opvallend genoeg is de tablet vooral geliefd bij de oudste leeftijdsgroep (85-plus).

Volgens onderzoeksbureau Telecompaper zijn ouderen een potentiële groeimarkt voor de telecomsector. Maar het is geen eenvoudige doelgroep. Veel senioren hebben namelijk hulp nodig bij het gebruik van de nieuwe apparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.