Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 28 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Facebookprofiel na dood laten beheren; zo doe je dat

Hoewel we er liever niet aan denken, is het fijn om alles goed geregeld te hebben voor het geval we niet meer op aarde zijn. Dat betekent dat het goed kan zijn om vast te leggen wat er met je begrafenis moet gebeuren, wie welke spullen krijgt, maar ook wat er met je social mediaprofielen gebeurt. Facebook heeft nu de optie iemand rechten te geven om jouw pagina te beheren, mocht je komen te overlijden.

Controle over profiel

Iemand controle geven over je profiel is mogelijk via instellingen. Zodra Facebook een bericht krijgt dat je bent overleden, krijgt deze persoon inloggevens. Hij of zij kan dan je profiel- en omslagfoto aanpassen en zelfs postuum vriendschapsverzoeken accepteren. Verder is het nog mogelijk je ‘voogd’ je Facebookarchief te laten downloaden, maar hiervoor dien je wel speciaal toestemming te geven.

De optie was eerder dit jaar al aangekondigd en in de Verenigde Staten is de mogelijkheid er al langer.

Overigens is het ook mogelijk ervoor te kiezen je profiel na je overlijden te laten verwijderen.

Stap voor stap:

  • Log in op Facebook
  • Klik rechtsboven op het pijltje naar beneden en kies voor ‘instellingen’
  • Kies voor het tabblad ‘beveiliging’
  • Kies voor ‘contactpersoon met herdenkingsstatus’
  • Kies iemand die na je overlijden je Facebookprofiel mag beheren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.