Metro
Metro Relaties & seks 6 mei 2018 / 14:14 uur

Millennial blijft langer maagd dan oudere generaties

Britse millennials blijven gemiddeld langer maagd dan hun ouders en voorouders. Een op de acht 26-jarigen heeft nog nooit seks had gehad.

Dat is een flink verschil met eerdere generaties, waar een op de twintig mensen op hun 26e nog maagd was.

The Next Project

De gegevens over de millennials komen uit een onderzoek van het Next Steps Project, een monitor waarbij 16 duizend Britten geboren in 1989 en 1990, ondervraagd werden.

Volgens psychotherapeut Susanna Abse heeft de stijging te maken met de hyperseksuele cultuur waarin millennials zijn opgegroeid. Ze ontwikkelen hierdoor een soort angst voor intimiteit en dat speelt voornamelijk bij jonge mannen.

1 op 6

„De vrouwen hebben prachtige lichamen en hebben altijd zin en de mannen hebben permanent een erectie. De angst voor jonge mannen is dat ze vernederd worden omdat ze dat niet kunnen klaarspelen”, vertelt Abse aan The Sunday Times. Daarbij zouden mannen bang zijn om belachelijk te worden gemaakt op social media.

Overigens denkt professor Steve McKay dat het aantal millennials dat op hun 26e nog maagd was, nog hoger ligt. Er waren namelijk een aantal mensen die weigerden de vraag beantwoorden. Als zij ook maagd zijn, ligt het aantal op 1 op 6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Millennial blijft langer maagd dan oudere generaties
Sluiten