Metro en ANP
Metro en ANP Reizen 6 okt 2019 / 12:29 uur

Vanaf 2021 gaat er een rechtstreekse trein van Amsterdam naar Wenen

Vanuit Amsterdam kun je al gemakkelijk naar Parijs, Berlijn en Londen reizen. En als het aan het Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB ligt, kun je vanaf 2021 ook met de trein in een keer van Amsterdam naar Wenen reizen.

In een interview met de Wiener Zeitung zegt ÖBB-topman Andreas Matthä: „We plannen vanaf januari 2020 een Nightjet naar Brussel en werken daar met spoed aan. Een nachttreinverbinding naar Amsterdam komt het jaar daarop."

2016 voor het laatst

In december 2016 vertrok de laatste slaaptrein vanuit Amsterdam naar München/Zürich. De service stopte omdat de Duitse spoorwegen er geen heil meer in zagen door het teruglopende aantal passagiers. ÖBB nam de nachttreinen deels over van Deutsche Bahn, maar liet die vertrekken vanuit Düsseldorf.

10 uur

Op dit moment moet je minimaal een keer overstappen om in Wenen te komen en duurt een rit zeker meer dan 10 uur. Hoe lang een ritje van Nederland naar Wenen gaat duren en hoeveel een kaartje gaat kosten, is nog niet bekend. Tot 2016 was er al wel een verbinding naar München/Zürich.

Nu vliegen en autorijden in de klimaatdiscussie steeds vaker in het verdomhoekje worden gezet, lijkt de trein weer een goed alternatief te worden. Met de komst van een rechtstreekse trein naar Wenen zal het aantal internationale treinbestemmingen vanaf Nederland verder toenemen. Nu kan je vanaf Nederland naar bestemmingen in Frankrijk, België en Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vanaf 2021 gaat er een rechtstreekse trein van Amsterdam naar Wenen
Sluiten