Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 13 nov 2018 / 12:00 uur

Betalen voor WiFi? Jongeren peinzen er niet over

We vliegen steeds goedkoper en vaker met zijn allen, maar er is één grote ergernis die veel mensen delen: het gebrek aan WiFi aan boord van het vliegtuig. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen haken daar handig op in door WiFi wél te verschaffen, maar dan tegen betaling. En laat een groot deel van de jongeren nou absoluut geen zin hebben daarvoor te betalen.

gratis wifi

Volgens onderzoek van dé Vakantiediscounter is betalen voor WiFi voor 58 procent van de mensen mensen onbespreekbaar. Het grootste gedeelte van die mensen is onder de 30 jaar oud. Volgens de vakantiewebsite komt dat omdat dit mensen zijn die zijn opgegroeid met gratis WiFi.

Foto ter illustratie. / Colourbox

Stoelreservering

Waar we dan wél voor willen betalen? Stoelreservering op een bijzondere plek (bijvoorbeeld voor een stoel met meer beenruimte): 69 procent van de ondervraagden vindt het niet meer dan logisch om daar iets extra’s voor neer te leggen. Meer dan de 42 procent die dat vinden bij snacks, 37 procent voor maaltijden en 33 procent voor drankjes.

Belachelijk

Sinds dit jaar biedt zo’n driekwart van de luchtvaartmaatschappijen WiFi aan op één of meer toestellen van hun airline. Gemiddeld betaal je daar tussen de 6.65 euro tot 14.35 euro voor, maar het blijkt dus niet écht iets waar mensen graag extra voor willen betalen. Net als gewone stoelreservering, ruimbagage of een entertainmentsysteem trouwens: de meeste ge-enquêteerden vinden extra betalen voor die opties ook belachelijk. Logisch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Betalen voor WiFi? Jongeren peinzen er niet over
Sluiten