Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 14 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is ‘s werelds meest leefbare stad om in te wonen

Jaarlijks wordt op allerlei wijzen onderzocht welke stad het meest prettig zou zijn om te wonen. Dit jaar heeft een stad het al jaren dominerende Melbourne van zijn troon gestoten. En het is een stad waar wij ook graag eens een bezoekje aan zouden willen brengen, namelijk Wenen!

Versterkt

Wenen heeft de eerste plek gekregen in de wereldwijde leefbaarheidsindex van The Economist Intelligence Unit (EIU), een analyserend- en adviesbureau in meer dan 200 landen wereldwijd. De Oostenrijkse hoofdstad claimde zelf al een tijdje ‘s werelds meest aangename stad te zijn, maar dat wordt nu dus mooi even versterkt door een aantal feitelijkheden.

Nek-aan-nek

Melbourne en Wenen hadden wel een flinke nek-aan-nek race met zijn tweeën, maar in een concurrentie met maar liefst 140 andere steden. Nog minder kans op oorlog en lage criminaliteitscijfers hielpen Wenen dit jaar naar de hoogste plek.

,,Terwijl in de afgelopen jaren Europese steden werden getroffen door toenemende dreiging van terrorisme in de regio, waardoor er hogere veiligheidsmaatregelen moesten worden getroffen, is dat het afgelopen jaar weer normaal geworden", aldus de EIU dinsdag.

Minst leefbaar

Wenen en Melbourne scoorden maximale punten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en infrastructuur. In de top-5 stonden verder nog de steden Osaka, Calgary en Sydney.

De minst leefbare stad op aarde is op dit moment de Syrische hoofdstad Damascus, waarna de Begalese hoofdstad Dhaka en de Nigeriaanse stad Lagos volgen. In de lijst zijn hele gevaarlijke steden als Bagdad en Kabul niet opgenomen.

Volg @Metrolifestyle_NL op Instagram voor jouw dagelijkse portie travel, beauty, lifestyle, food en mode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.