Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 9 apr 2018 / 14:00 uur

Vlaamse familie koopt Spaans eiland voor 18 miljoen

Misschien droom je er wel eens van om een paradijselijk eiland te kopen? Een familie uit Antwerpen deed het. De Cigrang familie gaf maar liefst 18 miljoen euro uit voor een Spaans eiland Espalmador. Een plekje dat vooral bekend was bij bekendheden als Paris Hilton en prins William.

Ooit 252 euro

Espalmador is onderdeel van de eilanden groep de Balearen en ligt tussen het populaire Ibiza en Formentera. Het eiland was altijd in handen van een Catalaanse architect Cinnamond. Hij kocht het eiland destijds voor 42.500 peseta’s (ongeveer 252 euro), meldt Het Laatste Nieuws.

De architect heeft het eiland in 2015 voor 24 miljoen euro te koop gezet, maar niemand kon dat bedrag betalen. Hij verlaagde de prijs en de Vlaamse familie deed een bod van 18 miljoen euro.

Niet bouwen

Het eilandje is een tropische trekpleister van rijke toeristen die er graag aanmeren met hun chique jacht. De rijke familie is dan wel eigenaar ze zullen weinig mogen veranderen aan het eiland. Espalmador maakt deel uit van het Yes Salines-natuurpark en is aan strenge regels onderworpen. Zo mogen ze bijvoorbeeld geen nieuwe huizen bij bouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vlaamse familie koopt Spaans eiland voor 18 miljoen
Sluiten