Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 18 apr 2018 / 05:30 uur

Met schoonouders op vakantie? Dan nog liever thuis!

Met je schoonouders op vakantie? Eén op de drie Nederlanders blijft nog liever thuis dan dat zij met de vader en moeder van hun partner in een tropisch oord verblijven. Vooral de vrouwen blijken nogal moeite te hebben met het vooruitzicht op een tripje met schoonmams: 40 procent peinst er niet over.

We snappen het wel: dat het vaak niet botert tussen schoonmoeder en vriendin is een oud gegeven. Toch blijkt ook nog 32 procent van de heren liever niet met hun schoonouders op een tripje te gaan, zegt het onderzoek van acties.nl dat onder 1083 Nederlanders werd gedaan.

Zelfs niet met je eigen partner

Waar een derde van de Nederlanders niet met de schoonouders op vakantie wil, geldt dat gelukkig slechts voor een zeer select groepje ook voor de eigen partner. 3,5 procent van de Nederlanders neemt zelfs die niet graag mee op reis. Jonge mannen tot ongeveer dertig jaar zijn hierin met ongeveer 10 procent (!) de koploper. Grootste reden? Ruzies op vakantie, waarvan één op de drie ondervraagden last van zeggen te hebben tijdens iedere vakantie.

“Dit zou weleens kunnen komen omdat vrouwen aangeven dat ze veel meer invloed hebben op de uiteindelijke keuze van de vakantiebestemming. Maar liefst 36 procent van de vrouwen zegt meer invloed te hebben dan haar partner, tegenover slechts 22 procent van de mannen", zegt Vince Franke van acties.nl.

Jaloezie

Andere punten van ergernissen wat betreft vakanties zijn trouwens andere mensen die op vakantie gaan. Zo zegt 51 procent van de ondervraagden weleens jaloers te zijn geweest op een vakantiebestemming van een bekende. Vooral jonge vrouwen tot de 30 jaar scoren hier hoge ogen: 75 procent geeft het gewoon toe. Franke: "Op Instagram zie ik bijna alleen nog maar foto’s voorbij komen van bekenden die onder de palmbomen op een hagelwit strand liggen terwijl ze mojito’s drinken uit kokosnoten. Probeer dan maar eens de jaloerse gevoelens het hoofd te bieden.”

Ach ja, je hoeft daar dan in ieder geval niet met je schoonouders op het strand te liggen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met schoonouders op vakantie? Dan nog liever thuis!
Sluiten