Bregje Simons
Bregje Simons Reizen 1 apr 2018 / 09:38 uur

Camera spoelt aan na bijna 3 jaar dobberen op zee

Hoe groot is de kans: tijdens je vakantie raak je je camera kwijt, en bijna drie jaar later spoelt het apparaat weer aan op het strand. Zonder schade, mét alle foto’s.

Dat gebeurde een Japanse studente die in september 2015 op vakantie ging naar Taiwan. De camera spoelde afgelopen week aan op een strand waar leerkracht Park Lee voor een schoolproject met zijn klas afval aan het opruimen was. Een van zijn leerlingen raapte de camera op, niet wetende dat het om een camera ging. Hij dacht dat het een mooie steen was. De buitenkant was namelijk volledig begroeid met anemonen, schelpen en zeepokken.

Camera spoelt aan na bijna 3 jaar dobberen op zee. Foto: Park Lee Facebook
De camera zat in een waterdichte hoes: er was geen druppel bij de camera gekomen. Foto: Park Lee Facebook

Delen op Facebook

Hij bracht de camera naar Lee en die merkte op dat de camera in een waterdichte hoes zat. Toen hij de hoes eenmaal open had, bleek dat die zijn werk goed gedaan had: er was geen druppel bij de camera gekomen. Zo kon hij de geheugenkaart uit de camera halen en op de computer de foto’s bekijken om te achterhalen van wie de beelden waren. Hij plaatste de foto’s op Facebook en vroeg zijn netwerk om het bericht te delen. Al een dag later was het bericht door zoveel mensen gedeeld dat de Japanse Serina Tsubakihara haar eigen foto’s voorbij zag komen op Facebook.

(特別聲明:尋找相機的任務已經完成了!我們很神奇的找到主人了!所以下面的故事,歡迎您的分享,但是不用再幫我們尋找相機主人了喔~)大海漂來的相機,有可能找到主人嗎?今天岳明國小全校總動員,一起到蘇澳港邊里海邊(無尾港海灘)撿拾垃圾淨…

Gepostet von Park Lee am Montag, 26. März 2018

Nooit verwacht

Tsubakihara was in september 2015 op vakantie geweest op het eiland Okinawa, meer dan 650 kilometer ten oosten van Taiwan. Ze was daar met een vriend aan het duiken. Zijn zuurstof raakte op en in een reflex om hem te helpen, liet ze de camera los, meldt Het Laatste Nieuws. Tsubakihara had echt niet meer verwacht de beelden van die vakantie ooit nog terug te krijgen, maar ze reist binnenkort naar Taiwan om het toestel op te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Camera spoelt aan na bijna 3 jaar dobberen op zee
Sluiten