Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 11 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom fastfood de gezondste optie op vliegvelden is

Je kent het wel: je bent compleet #fitgirl en je gaat op vakantie, maar omdat je geprepte maaltijd niet altijd meer in je handbagage past, ben je verplicht om een hapje te eten op het vliegveld. Veel keuze heb je daar over het algemeen niet, maar bij die fastfoodketen ga je in ieder geval niét eten; dat is zeker. Maar wat nou als we je zeggen dat daar eten waarschijnlijk de gezondste optie op het vliegveld is?

Hygiëne

Je leest het goed: waarschijnlijk is fastfood de gezondste keuze die je kunt krijgen. In ieder geval gezonder dan de salades, het ‘verse fruit’ of de groenteschotel die je daar haalt. Waarom? Volgens Money, dat onderzoek deed naar hygiëne op vliegvelden, is dat typische gezonde voedsel namelijk bereid in de keukens van de luchthavens, die dan weer helemaal niet zo gezond en hygiënisch blijken te zijn. Vooral vanwege de snelheid waarmee op grote luchthavens gewerkt wordt, blijft er qua hygiëne over het algemeen te wensen over.

Daarnaast is het vaak onduidelijk hoe het verse voedsel eigenlijk getransporteerd wordt naar de terminals en hoe lang het daar al (buiten de koeling) staat. Daardoor is het risico op ziekte bij het eten van een fruitsalade een stuk hoger dan bij de frietjes van een fastfoodketen.

Géén buffetten!

Waar je helemaal mee moet uitkijken? Buffetten! Die worden genoemd als absolute no-go, zelfs als je kiest voor dingen die er behoorlijk veilig uitzien zoals pizza of pasta. Het etenswaar staat hier vaak urenlang op verwarmde platen en in verwarmde pannen. Wanneer je het er op zich wel op kunt wagen is als de buffetten ontzettend druk zijn, omdat het voedsel dan vaak vervangen wordt. Maar of je dat risico daadwerkelijk wil lopen voordat je op vakantie gaat…

Conclusie: als je op het vliegveld moet eten is de beste manier om zo gezond mogelijk aan je trip te beginnen gewoon bij een fastfoodketen aanschuiven. Zij hebben een grote reputatie hoog te houden en worden daarom vaak streng in de gaten gehouden op het gebied van hygiëne. Het luchthavenvoedsel is daardoor even ‘goed bereid’ als buiten de luchthavens om en dus net zo veilig als in de normale restaurants. En geef nou toe: zo’n frietje voor vertrek is toch ook gewoon een feestje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.