Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 28 mrt 2018 / 19:15 uur

Maak eens een roadtrip door het ruige Schotland!

Ruige landschappen, goede whisky, doedelzakken, Schotse hooglanders, kastelen, stoere mannen in kilts, mooie steden en een heel divers landschap. Schotland verschijnt steeds vaker op verschillende lijstjes als een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Wij hebben de drie gaafste plekken in het land voor je op een rij gezet.

Mocht je deze zomer nog geen plannen hebben en ben je toe aan iets anders? Het ongerepte en magische Schotland leent zich perfect voor een gave roadtrip!  Ondanks dat er elk jaar vele toeristen naar Schotland komen, zijn er nog steeds veel onontdekte gebieden te vinden die nog niet zijn platgelopen door de grote massa’s.

Foto: Pexels

Edinburgh

Deze mysterieuze stad is de perfecte uitvalbasis voor een weekendje weg. Met anderhalf uur vliegen ben je al in de Schotse hoofdstad. En vaak heb je voor minder dan 100 euro al een retourticket. Edinburgh heeft het allemaal: mooie paleizen, lekkere eettentjes waar je Schotse Haggis kan eten, donkere pubs, mooie architectuur, mannen in kilts en een botanische tuin.

Edinburgh Kasteel Foto: Colourbox

Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan het Edinburgh Kasteel, neem je fotocamera mee, want je hebt een adembenemend uitzicht over de stad. En vergeet niet om een zogenaamde Ghost Tour te maken: je krijgt een rondleiding door de stad en je leert veel over de geschiedenis en de vele legendes van de stad.

Breadalbane

In hartje Schotland vind je een prachtig natuurgebied genaamd Breadalbane! Het gebied is verrassend goed bereikbaar en ligt op een uur rijden van zowel Edinburgh als Glasgow en is de perfecte uitvalbasis voor avonturiers. Je kunt er pijl en boog schieten, mountainbiken, vissen, raften, een quad tour maken of je kiest voor een ‘Highland safari’, waarbij je een bootsafari maakt over een Schots Loch (meer).

Ga raften in het natuurgebied van Breadalbane.

Zin in een beetje ontspanning? Breng dan een bezoekje aan de Glenturret Distellery, de oudste werkende distilleerderij in Schotland. Want denk je aan Schotland, dan denk je aan whisky. Slapen doe je in een magische ‘Monzie’, een authentiek mini-huisje waar je helemaal tot rust kunt komen.

Bezoek de oudste distellerij van Schotland: Glenturret Distellery

Isle of Skye

Een bezoek aan Isle of Skye staat gegarandeerd voor een hoop natuurschoon: ruige rotsen, groene vlaktes, besneeuwde bergtoppen en sprankelende meren. Isle of Skye is één van de grootste eilanden van Schotland en ligt de noordwestelijke hooglanden. Sinds twintig jaar is er een brug naar het vasteland. Toch is het nog behoorlijk rustig op dit wonderschone eiland.

Bezoek het magische Isle of Skye Foto: Colourbox

Rijd langs het mooie kustgebied met gigantische kliffen en brengt een bezoek aan de bekende rots The Storr: een bijzondere rotsachtige heuvel, gevormd door een aardverschuiving.

Reageer op artikel:
Maak eens een roadtrip door het ruige Schotland!
Sluiten