Maartje Hensen
Maartje Hensen Reizen 21 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

8x niet te missen in Macau!

Macau is geen backpackersbestemming, maar wordt wel eens meegepikt als daguitje vanaf Hongkong. Het grootste deel van de toeristen is Chinees. Macau is namelijk een gokstad en Chinezen mogen nou eenmaal niet in China gokken, dus zoeken ze het in Macau. Macau heeft echter zoveel meer te bieden!

In 1557 werd Macau gekoloniseerd door de Portugezen en was daarmee de eerste Europese kolonie in China. Het was ook de laatste kolonie van China, toen het eind 1999 officieel een speciale administratieve regio van China werd. Van de Portugese bezetting is vandaag de dag nog veel te merken in de architectuur en cuisine van Macau.

Dit zijn acht bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Macau bezoekt!

Cotai

Sommige mensen zeggen dat Macau het Las Vegas van het oosten is. Anderen beweren dat Las Vegas het Macau van het westen is. Macau is ’s avonds een bruisende casino-stad. De bekendste plekken zijn The Venetian, The Parisian, City of Dreams en Galaxy. Een tikkeltje teleurgesteld liepen wij rond op de Estrada do Istmo, hopend dat het een groot feest zou zijn. Het grote feest vindt binnen plaats. Er wordt in Macau meer gegokt dan waar ook ter wereld!

Taipa Village

Taipa Village ligt vlak bij de Cotai strip en heeft ontzettend veel te bieden. Van Chinese winkeltjes tot kleurrijke koloniale gebouwen en kerken tot instagrammable trappetjes en graffiti kunstwerken. Vergeet vooral niet om hier lekkere Portugese “eggtart” te eten!

Our Lady of Carmel Church

Een van de mooiste kerken van Macau, gebouwd in 1885.

Rua da Felicidade

Het voormalige red light district van Macau, ook wel “geluksstraat” genoemd, is nu een schattig, rustig straatje met rode accenten. Perfect voor leuke vakantiekiekjes!

Largo do Senado

Dit plein is onderdeel van het historisch centrum van Macau, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en is vernoemd naar Leal Senado. Het was dé ontmoetingsplek van de Chinezen en Portugezen in de 16e tot 18e eeuw.

St. Dominic’s Church

Aan het einde van het Senadoplein staat St. Dominic’s kerk, een 16e eeuwse kerk in barokstijl. In de bouwstijl is een mix tussen Macau en Portugees te zien. Zo is het dak gemaakt van Chinese dakpannen en zijn de deuren gemaakt van teak, een Aziatische houtsoort, maar is in het gebouw duidelijk de Europese barok terug te zien. In 1997 is er, na reconstructie, ook nog een museum aan de kerk toegevoegd!

Ruins of St. Paul’s

De ruïne van St. Paul’s is niks meer dan een voorkant van een 17e eeuwse kerk. Ooit was het de grootste katholieke kerk van Azië, maar werd bijna compleet vernield bij een brand tijdens een tyfoon in 1835. Het is misschien wel hét hoogtepunt van Macau. Dit betekent dus ook: veel toeristen!

Fisherman’s Wharf

Deze werf is vooral opgezet voor vermaak, met veel etensgelegenheden, een winkelcentrum en attracties.

Rua Sul do Patane

Een minder bekende attractie van Macau: hoge flatgebouwen! Hong Kong heeft de welbekende foto-attractie Yik Fat gebouw, maar Macau heeft ook een aantal geweldige gebouwen om te fotograferen. Misschien nog wel gaver! Voor dit plaatje op Rua Sul do Patane moet je wel langs beveiliging van het appartementencomplex zien te sluipen, maar er zijn meer opties. Zo kun je op 181-191 Avenida de Venceslau de Morais een parkeergarage binnenlopen. Als je omhoog kijkt heb je een geweldige kijk op alle balkonnetjes die net vogelkooien lijken!

Over de Reismeisjes

Als jonge – net afgestudeerde – twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor ‘nu’ te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto’s te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan, Korea en zuidoost Azië! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen en de beste plekken om te bezoeken. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.