Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Reizen 17 jan 2018 / 14:44 uur

Vergeet vliegen: Straks kun je naar Londen treinen

Wil je eens naar Londen, maar heb je vliegangst of gewoon geen zin in het gedoe van een vliegreis? Dan heeft Eurostar binnenkort een oplossing. Dat bedrijf wil over een paar maanden een directe trein tussen Londen en Amsterdam laten rijden. Tussendoor stopt de trein ook bij het Franse Lille, Brussel en Rotterdam.

Daarmee wil het bedrijf de directe concurrentie aangaan met goedkope vliegmaatschappijen. Voor een enkeltje tussen de twee steden zal je waarschijnlijk rond de 62 euro moeten betalen. Voor een retourtje zou men naar verluidt ongeveer 112 euro rekenen.

Brussel

Het is nu ook al mogelijk om met de trein naar Londen te gaan, maar dat vergt nu nog een overstap in Brussel. Daardoor kost het nu tussen de 4,5 en 5 uur om met de trein van de Nederlandse naar de Engelse hoofdstad te reizen. Dat zal met de nieuwe lijn van Eurostar waarschijnlijk minder dan 4 uur worden.

Dat is nog steeds een stuk langer dan de reistijd die je met een vliegtuig hebt (ongeveer één uur), maar met het gedoe dat bij vliegen komt kijken (in- en uitchecken, reistijd van en naar vliegvelden) zou het qua tijd weleens een waardig alternatief kunnen zijn voor vliegen.

Bovendien is het comfortabeler en relaxter om met de trein te reizen, stelt Eurostar-oprichter Mark Smith: „Het wordt straks mogelijk om binnen 3 uur en 50 minuten tussen Londen en Amsterdam te reizen”, vertelt hij aan Daily Mail. „Onderweg kun je werken en relaxen met tafels en wifi, op een manier die niet mogelijk is in een vliegtuig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vergeet vliegen: Straks kun je naar Londen treinen
Sluiten