Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 24 okt 2017 / 13:20 uur

Dit zijn de 5 minst bezochte plekken ter wereld

Parijs, Londen, Rome en New York: stuk voor stuk geweldige steden om te bezoeken! Enige nadeel? Je struikelt er over de toeristen. Wil je je horizon verbreden? Metro zet de vijf minst bezochte landen ter wereld voor je op een rij.

De Wereldtoeristenorganisatie heeft onderzoek gedaan naar welke landen wereldwijd het minst bezocht worden. We begrijpen nog niet zo goed waarom deze plekken nog niet zo vaak worden bezocht, want het zijn stuk voor stuk pareltjes.

Liechtenstein (69.000 toeristen afgelopen jaar)
Liechtenstein ligt tussen Zwitserland en Oostenrijk en is het zesde kleinste land ter wereld. Klein, maar zeker niet minder fijn. Liechtenstein heeft een rijke historie, prachtige natuur en is omringd door bergen. Ideaal om een paar daagjes tot rust te komen. Tip: Liechtenstein heeft geen vliegveld, het beste kun je naar Zurich (Zwitserland) vliegen.

Vaduz is de hoofdstad van vorstendom Liechtenstein. Foto: Colourbox

Tuvalu (2.000 toeristen afgelopen jaar)
Grote kans dat je nog nooit eerder van Tuvalu hebt gehoord. We nemen je het niet kwalijk, maar zonde is het wel. Het eilandje ligt wel een beetje in the middle of nowhere, tussen Hawaï  en Australië. Tuvalu is misschien wel een betere spot dan Hawaï, want met 2.000 toeristen is het alles behalve druk en toeristisch. De temperatuur op Tuvalu is altijd warm en het eiland heeft prachtige gouden stranden met water zo blauw dat je bijna niet kunt geloven dat het echt is.

Belize (386.000 toeristen afgelopen jaar)
Dit tropische paradijs is het minst bezochte land van Centraal-Amerika. Onbegrijpelijk, want je hebt er alles voor mensen die van een actieve en avontuurlijke vakantie houden. Een jungle met veel bijzondere dieren en planten, mooie berglandschappen, prachtige stranden waar je goed kunt duiken en een vriendelijke bevolking. Belize maakt deel uit van het Engelse Gemenebest en heeft Koning Elizabeth II als staatshoofd.

Belize heef alles mensen die van een actieve en avontuurlijke vakantie houden. Foto: Colourbox

San Marino (60.000 toeristen afgelopen jaar)
Waarschijnlijk ken je San Marino alleen van het Songfestival, niet zo gek want het met slechts 30.000 inwoners is San Marino ook een ienie-mini landje. San Marino ligt in het noorden van Italië en is eigenlijk net zo fijn als Toscane. Denk aan mooie landschappen, heerlijk eten, goede wijnen én tax-free shopping.

San Marino is een enclave omringd door Italië. Foto: Colourbox

Sierra Leone (74.400 toeristen afgelopen jaar)
In 2014 is Sierra Leone veel in het nieuws geweest vanwege de Ebola crisis, maar het land is sinds maart 2016 ebola-vrij. Het West-Afrikaanse land kan wel wat toerisme gebruiken. Als bezoeker kun je genieten van tropische stranden met palmbomen, heerlijke visgerechten en de vriendelijke bevolking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 minst bezochte plekken ter wereld
Sluiten