Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 23 okt 2017 / 15:05 uur

Dit is de ultieme reisbucketlist van Nederlanders

Wie veel reist heeft vaak ook veel dromen. Daarom heeft menig Nederlander een bucketlist met trips en bezienswaardigheden die hij/zij nog wel eens zou willen zien.

Maar liefst 87 procent van de Nederlanders schijnt zo’n lijst te hebben samengesteld, komt uit onderzoek van Hotels.com onder ruim 6700 mensen. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat Nederlanders het liefst wereldwonderen (45 procent) bezoeken en een nieuwe cultuur willen leren kennen (44 procent).

selfies

Bijna een kwart van de reizigers wil graag op een bergtop staan om daar een selfie te kunnen nemen. Toeristische hotspots? Die worden steeds minder populair. Een groot deel van de respondenten gaf aan liever afgelegen dorpjes te bezoeken.

Wat de top-5 voor bucketlist-ervaringen zijn?

1. Het Noorderlicht zien (39 procent)

Colourbox

2. Een roadtrip maken naar afgelegen dorpjes (35 procent)

Colourbox

3. Skydiven (30 procent)

Colourbox

4. De Niagara falls bezoeken (29 procent)

Colourbox

5. De Route 66 rijden (28 procent)

Colourbox

Hotelovernachtingen

Ook de droombestemmingen voor een overnachting zijn onderzocht. Wat dat betreft waren de respondenten een stuk luxueuzer ingesteld. Maar liefst zes van de tien overnachtingsplekken op de lijst zijn peperdure hotels in grote wereldsteden.

1. Emirates Palace, Abu Dhabi (24%)
2. The Plaza, New York (24%)
3. Een onderwaterhotel (24%)
4. Burj Al Arab Jumeriah, Dubai (23%)
5. Een kasteel (22%)
6. Bellago, Las Vegas (21%)
7. Een strandhut (20%)
8. The Beverley Hills Hotel, Beverley Hills (20%)
9. The Riz, Parijs (17%)
10. Een boomhuthotel (16%)

Opa en oma

En al die reizen, die maken we het liefst met onze ouders, opa’s of oma’s. Bijna een kwart van de millenials die aan het onderzoek meededen gaf aan dat liever te willen dan reizen in hun eentje (19 procent). Grappig genoeg blijken opa en oma ook een grote bron van inspiratie als er landen gekozen moeten worden om naartoe te gaan. 19 procent van de mensen onder de 30 jaar blijkt reisideeën te baseren op de avonturen van hun grootouders. Dus nog maar een keertje koffie drinken bij oma als je die vakantiebestemming gaat uitzoeken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de ultieme reisbucketlist van Nederlanders
Sluiten