Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 3 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

De tien beste wereldsteden om te shoppen op een rij

Als je naar een van de 10 steden gaat moet je in ieder geval zorgen dat je genoeg bagage mee terug mag nemen, want met lege handen naar huis gaan is bijna onmogelijk. Metro heeft de 10 beste steden om in te shoppen voor je op een rij gezet.

Lange tijd was New York het shoppingwalhalla van de wereld, maar in Azië schieten de warenhuizen de laatste tijd ook uit de grond. Zo is Tokio hard bezig om een van de beste shop steden ter wereld te worden. Zin om je creditcard te laten wapperen? Boek dan een tripje naar de volgende steden. Volgens verschillende onderzoeken kwamen zij naar voren als beste steden om te winkelen.

10. Bangkok, Thailand

9. Rome, Italie

8. San Miguel de Allende, Mexico

7. Singapore

6. Tokio, Japan

5. Florence, Italië

4. Parijs, Frankrijk

3. Dubai

2. Milaan, Italië

1. Hong Kong, China

In Hong Kong betaal je met Hong Kongse dollars

Hong Kong

Sinds Hong Kong in 1997 onafhankelijk werd, weten steeds meer mensen de Metropool te bereiken. De stad is nog jong en bestaat vooral uit wolkenkrabbers. Het is bijna onmogelijk om in Hong Kong geen geld uit te geven, volgens het toeristenbureau besteden toeristen de helft van hun budget in winkels.
Op Hong Kong Island vindt je de duurdere (design) winkels. Kowloon is meer voor de koopjesjagers, Nathan Road een belangrijke winkelstraat met zaken gespecialiseerd in onder meer kleding (op maat!), sieraden, elektronische artikelen en Chinees handwerk. In de zijstraatjes tref je meer trendy winkeltjes.

Een van de grootste ‘shopping malls’ is Harbour City aan Canton Road, dat eigenlijk uit vier op zich al gigantische warenhuizen bestaat: Ocean Centre, Ocean Galleries, Ocean Terminal en de Gateway Shopping Arcade. De Temple Street Night Market moet je hebben gezien. Als je iets koopt moet je niet vergeten af te dingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.