Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 30 sep 2017 / 18:05 uur

5 redenen om meer te reizen voor je 30ste

Misschien hoeven we het je helemaal niet te vertellen, maar het is dus hartstikke goed om voor je 30ste veel reizen te hebben gemaakt. Onze opa’s en oma’s stelden verre reizen uit tot na een pensioen, maar eigenlijk is het veel leuker om op jongere leeftijd al grote reizen te maken.

Metro zet de voordelen op een rij.

1. Je brein is nog in ontwikkeling

Tot halverwege je twintiger jaren blijven je hersenen zich ontwikkelen. Als je in deze periode veel van de wereld ziet en kennis maakt met nieuwe culturen, gewoontes en andere landen, zullen deze herinneringen je voor altijd bij blijven en je vormen als mens. Mensen die met veel verschillende culturen kunnen omgaan, hebben vaak meer compassie.

2. Het is goedkoper

Hallo studentenkorting! Neem altijd je studentenpas mee als je op reis gaat, want het kan je vaak flinke kortingen opleveren. En wat dacht je van interrailen? Een stuk goedkoper als je dat voor je 25e doet.

3. Je kunt meer uit je vakantie halen

Voor je 30e kun je gewoon net even iets beter met kater omgaan. s’Avonds kun je genieten van strandfeesten en cocktails, maar de volgende ochtend heb je genoeg energie om er op uit te gaan voor een excursie. Na je 30e gaat dat toch allemaal net iets moeizamer. Ook is het voor je 30e levensjaar gemakkelijker om vrienden te maken.

4. Het is makkelijker om een nieuwe taal te leren

Stel je gaat 3 maanden backpacken door Zuid-Amerika, maak dan ook even van de gelegenheid gebruik om Spaans te leren. Altijd handig voor later. En hoe jonger je bent hoe sneller je een nieuwe taal oppikt.

5. Je kunt je reis-ervaringen gebruiken tijdens je carrière

Vooral bij het maken van een lange reis komt er veel kijken: het maken van een planning, research en tijdens een reis kom je voor genoeg verrassingen te staan waardoor je snel tot een oplossing moet komen. Organisatorisch, oplossingsgericht, sociaal: allemaal handige eigenschappen die je kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Ook krijg je tijdens een reis tijd om na te denken wat je nu echt graag wilt doen met je leven. Bij terugkomst kun je eindelijk aan de slag met dat mooie businessplan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 redenen om meer te reizen voor je 30ste
Sluiten