Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 28 sep 2017 / 16:05 uur

5 eilanden die direct op je reis-bucketlist moeten!

Of je het nou wilt of niet, de winter komt eraan. Die koude wintermaanden zijn het ideale moment om een paar weken te overwinteren op een tropisch eiland! Metro zet de 9 mooiste tropische eilanden voor je op een rij. Begin maar vast met sparen, want na het zien van deze exotische eilanden wil je niets anders dan je backpack pakken! Droom lekker weg!

Fiji

Ergens bijna aan het einde van de wereld, tref je Fiji. Een land waar je heel gemakkelijk kunt backpacken en in verhouding met Australië en Nieuw-Zeeland, is Fiji een stuk goedkoper! Zodra je op Fiji aankomt, krijg je een warm welkom en voel je je direct euforisch! Haasten komt niet voor bij de bevolking van het land, er hangt een heerlijk relaxte sfeer. Je zou met gemak een jaar in Fiji kunnen verblijven, want de eilandengroep kent 333 verschillende eilandjes, het ene nog mooier dan het andere!

Fiji is veel goedkoper dan Nieuw-Zeeland of Australië. Foto: Colourbox

Corn Islands, Nicaragua

De Corn Islands, ook wel ‘mais-eilanden’, liggen op zo’n 70 kilometer van de Caraïbische oostkust van Nicaragua. De eilandengroep bestaat uit Big Corn Island en Little Corn Island en de eilanden hadden samen in 2015 zo’n 7500 inwoners. Beide eilanden behoorden tot 1894 tot het Verenigd Koninkrijk en de bevolking spreekt dus Engels. Het levenstempo is er heerlijk laag en de mensen leven van de kokosnootproductie en visserij. Het enige wat je hier hoeft te doen is genieten en af en toe een foto maken.

Het enige wat je nodig hebt is een hangmat, Corn Islands Nicaragua. Foto: Colourbox

Barbados

In dit land liggen de roots van zangeres Rihanna. Barbados bestaat uit één enkel eiland, dat behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Het Caribische paradijs staat bekend om zijn schone stranden, goede surfbranding, diverse onderwaterleven, architectuur en kraakblauwe water. Extra bijzonder: breng een bezoekje aan Crane Beach, dat ook wel bekend staat als het roze strand. En vergeet niet om een goede cocktail met rum te drinken in een van de reeks clubs aan de zuidkust van Christ Church. De spreektaal is trouwens Engels.

Surfen, duiken, snorkelen, cultuur snuiven, rum drinken en tot diep in de nacht dansen? Op Barbados kan het allemaal. Foto: Colourbox.

Mauritius

Qua oppervlakte is het eiland kleiner dan Limburg, maar dit kleine magische plekje gelegen in de Indische Oceaan mag absoluut niet ontbreken op je reislijstje. Het exotische paradijs heeft meer dan genoeg te bieden: witte stranden, watervallen, gekleurde duinen en een natuurpark waar meer dan 150 verschillende soorten dieren leven, waaronder jachtluipaarden, apen en leeuwen. De hoofdstad van Mauritius is Port Louis, een bijzondere, bruisende stad met een smeltkroes aan culturen.

Exotisch paradijs Mauritius! Foto: Colourbox

Palawan-eilanden, Filipijnen

De Palawan-eilanden worden terecht de parel van de Filipijnen genoemd. De eilandengroep ligt in het zuidwesten van de Filipijnen. Het bestaat uit één groot eiland en honderden kleine andere eilandjes. Een ideale plek om te eilandhoppen. Grote kans dat deze eilandengroep je aan Expeditie Robinson doet denken. Palawan is nog niet heel erg toeristisch, maar wordt steeds populairder bij backpackers en pasgetrouwde stellen. De overheid doet er alles aan om duurzaam toerisme te promoten en ondersteunen. Tip: reis met een bangka’s, een soort boottaxi.

We hebben het paradijs gevonden: Palawan eilanden in de Filipijnen. Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 eilanden die direct op je reis-bucketlist moeten!
Sluiten