Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Reizen 27 jul 2017 / 06:30 uur

Mallorca is van ons! (5): propper Daan

Mallorca is van ons! Dat is de naam van de reality-serie die vanaf vrijdag 28 juli wekelijks wordt uitgezonden op de Metro-app en Metronieuws.nl. In zes afleveringen laten we in samenwerking met Telegraaf VNDG de werknemers van het populaire Club NL zien, die er tot en met eind augustus actief zijn.

Daan Siegerist

Is dat nou hard werken, daar op Mallorca? Of vooral een zomer vol feest? We stellen tot en met vrijdag dagelijks een hoofdrolspeler aan je voor. In de vijfde aflevering: Daan Siegerist (22) uit Haarlem. Vorig jaar rondde hij zijn studie Aviation (luchtverkeer) aan de Hogeschool van Amsterdam af, nu is voor het eer propper van Club NL.

Waarom wilde je op Mallorca bij Club NL werken?

Omdat ik een tussenjaar had wilde ik eigenlijk vorig jaar al, samen met mijn vriend Sjon die nu voor het tweede jaar propper is. We zijn twee keer naar Mallorca op vakantie geweest en dat vonden we helemaal geweldig. We vonden de club zo leuk en een keer werken in het buitenland zouden we zo vet vinden, dat het moest gebeuren. Werken en iedere dag kunnen feesten, prachtig toch?

Lekker in het buitenland

Maar je bent er deze zomer pas…

Ja, we hebben gesolliciteerd. Ik was toen nog bezig met afstuderen en een tweede stage liep plotseling tot in de zomer door. Dat ging dus niet, maar nu ben ik dan lekker in het buitenland aan werk.

En bevalt het?

Absoluut. Ik had door Sjon van horen zeggen hoe gaaf het is, maar nu maak ik het zelf echt mee. Sjon had me enthousiast gemaakt, maar nu op het eiland ben ik nog enthousiaster. Eerst is het spannend, in zo’n onbekende omgeving waar je niemand kent. Het was een hele stap. Je wordt echter geselecteerd op spontaan zijn en makkelijk in de omgang, dus toen ik iedereen kende kwam het goed. Ik vind de crew nu zelfs één grote familie. Toeristen die op terrasjes zitten kennen me ook, ze roepen me na. Zo moet het denk ik, dat is het werk van een propper. Ze moeten je herkennen als een gezicht van Club NL. Ik probeer zelf zoveel mogelijk namen van toeristen te onthouden. Zo toon je interesse en ontstaat er een band.

Mallorca is van ons! (5): propper Daan
De hoofdrolspelers. De heren vlnr: Roy, Sjon en Daan. De dames vlnr: Janell, Marijke en Carmell.

Dat gaan we dus in de serie terugzien?

Ja, er is gefilmd hoe we aan het werk zijn. Soms schrok de camera mensen wat af, dan zie je ons alleen in de verte terwijl we een microfoontje op ons shirt hadden.

Hoe vond je het om te worden gefilmd?

In het begin vond ik best een beetje raar, zo’n grote camera op je hoofd. Dat had ik nog nooit meegemaakt, maar na twee keer filmen was ik er wel aan gewend en voelde ik me comfortabel. Ik lette wel goed op, want voor tv wil je natuurlijk niets raars zeggen en plotseling op Dumpert terechtkomen ofzo, haha. Ik wilde goed laten zien hoe het is om op Mallorca te werken. De cameramensen, Marius en Rick, vond ik hele goeie gasten. Ik had snel in de gaten dat ze er geen Oh Oh Cherso van maakten.

Gastvrij ontvangen

Hoe zou jij Club NL omschrijven voor mensen die er nog nooit zijn geweest?

We hebben een hele leuk crew en – vind ik – de beste line-up van het eiland. Ik houd precies van die muziek, met hier bijvoorbeeld Johnny 500 en Dyna. Als zij in Nederland op een festival draaien, dan wil ik daar naartoe. Verder wordt elke toerist in Club NL gastvrij ontvangen. Er komen alleen maar leuke Nederlandstalige mensen en dat zorgt voor een goeie sfeer.

Kijk je een beetje uit naar vrijdag, als de serie start?

Ja, ik ben wel erg benieuwd. Ik ga er vanuit dat er iets moois gemaakt is en ga het zéker bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mallorca is van ons! (5): propper Daan
Sluiten