Maud
Maud Nachtboek van Maud 11 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

#246 ‘Ik schrik me rot als ik de politieauto voor de deur zie staan’

Maud voelt zich schuldig nadat ze heeft ontdekt dat Tommy een ring van 2000 euro voor haar heeft gekocht tijdens hun zomervakantie in Kroatië. Tijdens een stapavondje met Rochella weet haar vriendin haar gerust te stellen en Rochella vindt het tijd om Gio te ontmoeten. Niet veel later staat het drietal te dansen op de Macarena in een foute kroeg. Ze hebben een fantastische avond en Maud voelt zich sinds tijden weer eens echt gelukkig. Eenmaal thuis appt ze Rochella nog even om te vragen of ze ook veilig thuis is. Haar appjes komen niet aan en Maud begint zich flink zorgen te maken…

Om 06.00 uur lig ik nog steeds klaarwakker in bed, op een of andere manier zit het me niet lekker dat ik geen appje terug heb gekregen van Rochella. Ze was flink aangeschoten en Rochella appt na het uitgaan altijd of ze thuis is. 

Gio is al in diepe slaap, dus ik probeer zachtjes uit bed te sluipen. Ik moet naar haar huis toe om te checken wat er is. Maar zodra ik de slaapkamer uit sluip, schrikt Gio wakker. „Rochella heeft nog steeds niet terug geappt, dus ik maak me zorgen. Haar mobiel staat ook uit. Misschien is haar batterij gewoon op en ligt ze al lang te pitten, maar het voelt niet goed, dus ik fiets even bij haar langs”, fluister ik tegen Gio.

„Waarschijnlijk is er niks aan de hand lieve Maud, maar ik laat je niet alleen gaan, helemaal niet op de fiets. Kom, we nemen een taxi, dan checken we samen wat er aan de hand is en gaan we daarna lekker verder slapen”, zegt Gio terwijl hij zich aankleed. Een kwartier later komen we aan bij het huis van Rochella en mijn hart bonkt in mijn keel als ik een politieauto zie staan. „Godver, het zal toch niet…”, zeg ik kennelijk zo geschrokken, dat zelfs de taxichauffeur ervan in paniek raakt. Ik ren uit de auto en trek een sprintje naar het huis van Rochella. De kleine Luca is uit logeren en Levi is een weekendje naar Barcelona met vrienden. Wat is er in godsnaam gebeurd? 

Ik hou de deurbel net zolang ingedrukt totdat de deur opengaat. Dan barst ik in huilen uit als ik zie dat Rochella zelf de deur open doet. „Maud wat doe jij hier?!”, zegt mijn vriendin die eruit ziet alsof ze drie nachten niet heeft geslapen. „Oh ik dacht dat je dood was, wat ben ik blij om je te zien? Wat is er aan de hand?”, vraag ik terwijl ik naar haar een knuffel geef. Nog voordat Rochella überhaupt iets heeft kunnen zeggen, heb ik het antwoord al. De woonkamer is een grote ravage en binnen zitten drie agenten te wachten. Er is ingebroken en het huis is volledig ondersteboven gehaald. „Het is zo bizar, al onze dierbare sieraden zijn weg en Levi’s sneakercollectie. Mijn laptop ligt er nog gewoon!” 

„Toen ik thuis kwam stond de deur nog open”, zegt Rochella met een trillende stem. Ze heeft direct de politie gebeld en daarna is haar batterij uitgevallen. „Ik moet Levi bellen, maar ik wil zijn weekendje weg niet verpesten. Wat moet ik nou Maud?” 

De rest van de ochtend en dag ben ik zonder slaap en met een gigantische kater bij Rochella gebleven. We hebben het huis zo goed als mogelijk opgeruimd en tussendoor ben ik vooral bezig geweest om Rochella gerust te stellen. Het blijft een raar verhaal. Rochella ging diezelfde avond nog bij haar zus slapen en ik zou na lange tijd weer eens naar mijn vader gaan.  

Ik had hem al veel te lang niet gezien en we hebben veel bij te kletsen. Ik vertel hem over de verbroken relatie met Tommy, mijn vlinders voor Gio en mijn halfbroertje Kai. Ook vertel ik over de ring die ik bij Tommy heb gevonden. Mijn vader is een man van weinig woorden, maar in dit soort situaties kan hij me wel altijd gerust stellen. „Lieve Maud, dat hoort er nou eenmaal bij, relaties gaan ook stuk. Hoe verdrietig dat ook is, maar soms is dat beter voor allebei. Kijk naar je moeder en mij, de scheiding is voor ons ook beter geweest.” 

Ineens besef ik me hoeveel er de afgelopen jaren is veranderd! Ik heb er ineens een halfbroertje bij, twee stiefouders, ik ben zelf stiefmoeder geweest, heb in vier verschillende huizen gewoond en uiteindelijk ben ik nu nog steeds dakloos. Want die verdomde huizenjacht lijkt namelijk nog niet echt te lukken. Ondertussen slaap ik nog steeds overal en nergens en dat nomadenbestaan is nou niet echt goed voor mijn gemoedstoestand.

Als ik na het eten op mijn telefoon kijk, heb ik vier gemiste oproepen. Twee van Rochella en twee van Tommy. Gelukkig zit er ook een leuk appje tussen van Gio: „Lieve Maud, wat doe je Tweede Paasdag en die dag erna? Ik heb een verrassing voor ons geregeld.. Neem je goede humeur en je zwemspullen mee ;).” Wie ga ik nou eens als eerste beantwoorden?

Maud (23) houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift. Haar relatie met haar vriend Tommy is net uit en Maud is hard op zoek naar een nieuw huis in Amsterdam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.