Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Relaties & seks 6 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Binnen 42 min weet je of er een tweede date in zit

Vaak heb je maar een paar seconden nodig om er achter te komen over je iemand wel ziet zitten. Maar als het dan tot een tweede date komt, hoe lang heb je dan nodig om te besluiten of we iemand nog voor een tweede keer willen zien?

Volgens onderzoek onder 1000 vrijgezellen van de Nederlandse datingapp The Inner Circle duurt het 42 minuten en 29 seconden voordat we besluiten of we iemand nog een tweede keer willen zien. Een op de vijf vrijgezellen geeft aan zelfs binnen tien minuten te weten of er al een tweede afspraakje inzit.

Probleem: lang chatten in plaats van afspreken

David Vermeulen, CEO van The Inner Circle: „Omdat je binnen een korte periode al weet of je iemand wil terugzien, raden we vrijgezellen ook aan om niet te lang te treuzelen. Wees niet bang, spreek af en ontdek of er een klik is met iemand. Waarom zou je nog weken online chatten, als je ook in het echt kan ontdekken of iemand bij je past?”

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vrijgezellen bijzonder lang met elkaar in gesprek zijn, voor ze daadwerkelijk afspreken. Online daters zijn gemiddeld vijf dagen met elkaar in gesprek, voor het tot een eerste afspraakje komt. Een op de acht vrijgezellen wacht zelfs twee weken voor er een eerste ontmoeting plaatsvindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.