Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 12 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: Quinoasalade met courgette, munt en pistache

Quinoasalade met courgette, munt en pistache

Wie houdt niet van deze lichte, kleurige, frisse salade? Meng gekookte quinoa met gegrilde courgette, geroosterde pistachenoten en verse munt– en lekker veel citroenrasp en -sap. Superhandig voor een picknick of lunch voor onderweg.

Voor 4 personen

  • 375 milliliter water
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 200 gram quinoa, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 3 bosuitjes, in dunne ringen
  • 30 gram geroosterde, gezouten pistachenoten, gehakt
  • Geraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen
  • Handvol verse munt-blaadjes, fijngesneden, plus extra om te garneren

Breng het water met zeezout en quinoa aan de kook in een middelgrote steelpan. Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten sudderen, met het deksel op de pan, tot het water is opgenomen en de quinoa gaar maar niet te zacht is. Schep in een grote kom, roer los met een vork en laat afkoelen.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de courgette toe en bak in 7 minuten gaar en goudbruin. Schep zo nu en dan door. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee totdat de aroma’s vrijkomen (niet bruin laten worden). Bestrooi met zout en zwarte peper en schep door de quinoa.

Schep de bosuitjes, pistachenoten, citroenrasp en –sap en munt erdoor. Bestrooi met zout en peper en serveer.

Veganistisch – Zuivelvrij – Glutenvrij

Uit: Frisse start

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.