Redactie Metro
Redactie Metro Gezondheid 5 aug 2018

Hier krijg je last van als je altijd te lang slaapt

Niets is zo fijn als een heerlijk nachtje doorslapen. Maar wist je dat je van te vaak en te lang slapen allerlei gezondheidsproblemen kunt krijgen? Als je last hebt van de volgende symptomen, lig je waarschijnlijk te lang in je nest.

1. Je hebt vaak hoofdpijn

Wanneer je nog in bed ligt terwijl je eigenlijk al zou moeten ontbijten, kun je door een lage bloedsuikerspiegel, uitdroging of gebrek aan vitamines flink wat hoofdpijn krijgen.

2. Je bent suf

Je bent fysiek wel aanwezig, maar je geest zit op een totaal andere planeet. De kans is groot dat je regelmatig te lang in je bed ligt. Probeer je routine te verschuiven en sta voortaan iets vroeger op. Je zult zien dat je je veel frisser gaat voelen!

3. Je krijgt wat last van geheugenverlies

Heb je het gevoel alsof je geheugen een zeef is? Volgens onderzoekers aan de universiteit van Harvard blijkt dat overmatig slapen een negatieve invloed heeft op je geheugen. Uit een onderzoek bij de slaapgewoonten van vrouwen geboren tussen 1986 en 2000 werd er ook gekeken naar het geheugen en het denkvermogen. Wat bleek? De vrouwen die te veel sliepen deden het een pak slechter op de geheugentesten dan de dames die gewoon acht uur per nacht sliepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hier krijg je last van als je altijd te lang slaapt
Sluiten