Rosan de Vos
Rosan de Vos Fit & gezond 26 apr 2018 / 07:00 uur

Zo kom je Koningsdag gezond door

Koningsdag is natuurlijk een groot feest, maar je lijf is wat minder blij met die vette hap en al dat bier. Hoe kom je Koningsdag toch door zonder dat je de volgende dag ellendig in je bed ligt?

1. Begin met een goede bodem

Ga je de hele dag slenteren over de vrijmarkt? Ga je met je vrienden bij de stamkroeg hangen of ben je op Koningsdag te vinden op een festival? Een gezond ontbijt een must. Vooral als je de avond ervoor, tijdens Koningsnacht, ook nog de hort op bent geweest.

2. Speel spelletjes!

Ga even terug in de tijd en speel Oudhollandse spelletjes. Deze spelletjes zijn hartstikke leuk én goed voor je. Er is vast en zeker een plek te vinden waar je kunt zaklopen, blikgooien of eierlopen.

3. Lopen, lopen en nog eens lopen

Check je dagelijks je stappenteller om te kijken hoeveel je op een dag hebt gewandeld? Dan is Koningsdag de perfecte gelegenheid om je gemiddelde naar boven te halen. Loop vooral een extra rondje over de markt voor wat extra beweging. Wie weet scoor je nog een leuk koopje die je anders niet was tegengekomen!

4. Snack oranje!

Koningsdag is de perfecte gelegenheid om verantwoord te snacken. Stop in je tas wat worteltjes, mandarijnen, perziken, abrikozen of oranje paprika’s. En heb je een beetje dorst? Scoor in plaats van een biertje een verse jus onderweg!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo kom je Koningsdag gezond door
Sluiten