Rosan de Vos
Rosan de Vos Gezondheid 5 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze man schrijft een afscheidsbrief aan sportschool

Sporten in de sportschool? Voor het inschrijven hoef je slechts een krabbeltje te zetten, maar het uitschrijven gaat helaas vaak gepaard met enigszins wat moeite. Zo verhuisde er een Amerikaanse man naar een andere staat, waardoor hij zijn huidige abonnement op moest zeggen. Aan de telefoon kreeg hij te horen dat dit enkel schriftelijk kon. Zo galant als hij is, besloot hij een heuse afscheidsbrief te schrijven.

Afscheidsbrief

„Met veel spijt schrijf ik deze brief”, begint de man in zijn brief. „Bepaalde gebeurtenissen in mijn leven hebben ervoor gezorgd dat er veel verandert, en hoewel dit een van de moeilijkste beslissingen is dit ik heb moeten nemen, is het toch de juiste. Ik wil mijn relatie met Planet Fitness beëindigen."

„Ik weet dat ik de laatste tijd wat afstandelijk ben, maar ik heb andere behoeftes", schrijft hij verder. „Jij bent niets veranderd. Jij bent nog altijd dat gigantische gebouw. Het doet me daarom pijn om te bedenken dat we ooit één waren, maar ons nu op een ander punt in het leven bevinden.”

Andere sportschool

De man heeft zich ingeschreven bij een andere sportschool, en snapt dat deze beslissing daarom een beetje hard kan aankomen: „Ik wil niet dat je jaloers bent of me beoordeelt op basis van deze beslissing. Dat is niet de Planet Fitness die ik ken. Ik houd nog altijd van je, maar meer als vrienden. Het spijt met dat het niet beter klikte tussen ons.”

„Ik denk nog altijd terug aan de tijd die we samen doorgebracht hebben. Hand in hand met je crosstrainer. Voorzichtig mijn natte haar uit mijn gezicht vegend terwijl ik puf en hijg in een draaikolk van zweet en endorfines.”

Niet makkelijk

Deze brief, die op het platform Reddit verscheen, maakte wel het een en ander los. Er volgden ontzettend veel reacties waaruit bleek dat het leden te lastig wordt gemaakt om een lidmaatschap op te zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.