Rosan de Vos
Rosan de Vos Fit & gezond 6 dec 2017 / 06:36 uur

Lexi verloor 137 kilo: ‘geen excuses meer’

De Amerikaanse Lexi (27) en Danny (29) aten jarenlang alles wat ze lekker vonden. Friet, pizza, snoep, frisdrank: noem maar op. Maar toen Lexi erachter kwam dat het haar kinderwens in de weg zou zitten én dat haar leven een flink stuk korter zou kunnen zijn, namen ze een grote beslissing: de kilo’s moesten eraf.

Lexi woog op dat moment 220 kilo, haar echtgenoot, Danny, ruim 125 kilo.

Nieuwjaarsdag 2016

Lexi besloot samen met Danny haar goede voornemens waar te maken: extreem veel afvallen vanaf het nieuwe jaar (2016). Het koppel verloor samen 179 kilo, waarvan Lexi er 137 verloor. „We hadden niet echt een plan, maar waren vastberaden om te slagen”, vertelt ze op Instagram. „Samen gingen we meal preppen, heel veel water drinken, stoppen met televisie kijken en meer bewegen. We gingen vijf keer per week naar de sportschool, maar dan wel slechts 30 minuten. We vielen zo steeds meer af.”

Elke maand 10 kilo

Lexi viel iedere maand ongeveer 10 kilo af. „Als dit niet lukte, ging ik wat intensiever trainen en minder calorieën eten. Danny en ik hadden er geen idee van dat we twee jaar later een compleet ander koppel zouden zijn. We raakten niet alleen flink wat gewicht kwijt, we groeiden ook naar elkaar toe.” Tegen zichzelf zei Lexi in haar afvalproces: „Ga je gewoon blijven praten over afvallen of ga je het ook doen? Geen excuses meer.”

Lexi startte een apart Instagramprofiel, zodat ze haar vrienden niet de hele dag zou bestoken met afslankfoto’s. Op deze manier kon ze ook anderen inspireren: „Je kunt je leven echt omgooien als je wil.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Lexi verloor 137 kilo: ‘geen excuses meer’
Sluiten