Kasper Hermans
Kasper Hermans Gezondheid 13 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Groningen heeft lekkerste cocktailbar van het land

Wie de beste cocktails van het land wil proeven, is niet langer in de Randstad op zijn plek. De verkiezing van Esquire wees al jaren bars uit Rotterdam en voornamelijk Amsterdam aan, maar dit jaar gaat de eer naar de stad Groningen.

Naar Mr. Mofongo om precies te zijn. De bar die op de kaart gezien bovenin het centrum van Groningen ligt „is een gezellige, ruime bar met een ruim cocktailmenu", zo schrijft Esquire.

Geheim wapen

Mr. Mofongo lijkt bovendien een geheim wapen te hebben. „De bar heeft een eigen distilleerderij, waar gin, jenever en whisky gedistilleerd worden en waar geïmporteerde rums en rye’s liggen te rijpen in eigen vaten.

Overigens is Mr. Mofongo een restaurant en kan je er meer dan alleen cocktails drinken. „Mr. Mofongo heeft ook een goede wijnkaart, een heerlijke lunch en een prima dinerkaart. En dat niet alleen: met zijn robotarm, die zelf likeuren en gins tapt uit de flessen in de metershoge backbar, is het zijn tijd ver vooruit."

Voorselectie

De opzet van de verkiezing was dit jaar wel iets anders. Voorheen koos namelijk altijd de redactie van Esquire de winnaar. Dit keer werd er een voorselectie gemaakt, waarop cocktailliefhebbers dan konden stemmen. Het valt niet uit te sluiten dat dat effect heeft gehad op de uitslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.